21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: 100 de şoferi cu autoturisme înmatriculate în străinătate au fost amendaţi

Craiova: 100 de şoferi cu autoturisme înmatriculate în străinătate au fost amendaţi

Şoferii care au autoturismele înmatriculate în străinătate au fost şi ieri în atenţia poliţiştilor, iar 100 dintre aceştia au fost sancţionaţi cu amenzi de peste 26.000 de lei.

Ieri, 26 octombrie, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene şi Biroului Rutier Craiova au organizat o acţiune, în municipiul Craiova, dar şi pe principalele drumurile naţional-europene din judeţul Dolj, în scopul prevenirii accidentelor rutiere generate de încălcarea regimului legal de viteză.
Poliţiştii au acționat, împreună cu lucrători SAS Dolj şi pentru verificarea modului în care este respectată legislaţia rutieră de către conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.
Ca urmare a abaterilor constatate poliţiştii au aplicat 190 sancţiuni contravenţionale, dintre care 100 au fost aplicate conducătorilor de autovehicule înmatriculate în alte state. Valoarea sancțiunilor se ridică la suma de 26.300 lei, în  cadrul acţiunii fiind reţinute în vederea suspendării 5 permise de conducere şi retrase 19 certificate înmatriculare.

Unul dintre şoferii aflaţi n ilegalitate a fost C.Ionel, de 42 ani, din Craiova, care  a fost prins în timp ce conducea un autoturism, pe strada Ştirbei Vodă, fără să aibă RCA valabil. Conducătorul auto fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS