8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLa Palilula se asfaltează pe ploaie

La Palilula se asfaltează pe ploaie

La 11 kilometri de Craiova, undeva în Palilula, o echipă de muncitori lucra ieri cu spor la asfaltarea unei bucăți de drum comunal, chiar dacă afară turna cu găleata. Cu pelerine de ploaie sau umbrele, oamenii nu păreau să fie deranjați de șiroaiele de apă care încercau să acopere pătura de asfalt proaspăt turnată.
Cu mai puțin de zece zile înainte de alegerile prezidențiale, primarul din Palilula, Constantin Vasile, zorește investițiile în infrastructura locală și nu lasă vremea rea să stea în calea planurilor sale. Conform declarației primarului, motivul pentru care lucrarea trebuie finalizată atât de repede este faptul că echipa de muncitori are de respectat și alte contracte.
În ceea ce privește calitatea asfaltului turnat pe ploaie, atât inginerul care supraveghea lucrările, cât și primarul nu s-au arătat deloc îngrijorați. „Nu este nici o problemă cu drumul ăsta pentru că fundația e veche și e tasată bine, frumos. Și apoi, vom reveni când va fi vremea mai călduroasă și vom pune emulsie. Față de cum arăta drumul înainte, eu cred că acum este mult mai bine. Am zis să fac ceva și pentru satul ăsta ca să nu se mai plângă lumea tot timpul că Palilula e neglijată“, a precizat încrezător primarul Constantin Vasile. Inginerul Virgil Preliceanu a ținut să adauge: „Apa de ploaie nu afectează în nici un fel drumul la care se lucrează. Ne grăbim să terminăm lucrarea, chiar și pe ploaie, pentru că nu avem decât două soluții: fie aruncăm cele 20 de tone de asfalt, fie îl așternem și nu o să pățească nimic. Apa nu se va infiltra sub nici o formă în stratul turnat, căci fundația este perfectă“.
Prestația muncitorilor și a primarului care supraveghea totul de sub umbrelă a fost urmărită de ochii critici ai câtorva localnici. Aceștia susțin inițiativa de asfaltare, dar se îndoiesc că lucrarea va rezista prea mult. Oamenii consideră că, dacă tot au început lucrările, măcar să se asfalteze întregul drum. Primarul ridică din umeri și spune că nu a avut buget decât pentru aproximativ 200 de metri.
Oana Voinic

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS