20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Jandarmii asigură ordinea publică la preselecţiile "Românii au talent" şi la celelalte manifestări din weekend

Craiova: Jandarmii asigură ordinea publică la preselecţiile „Românii au talent” şi la celelalte manifestări din weekend

În zilele de 25 şi 26 octombrie a.c., în intervalul orar 09.00 – 23.00, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, în cooperare cu I.P.J. Dolj, Poliţia Locală Craiova şi I.S.U. Dolj vor asigura măsurile de ordine publică pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, unde se vor desfăşura filmările pentru concursul Românii au talent şi preselecţia viitorilor concurenţi.

Totodată, sâmbătă, 25 octombrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 11.00, efective din cadrul I.J.J. Dolj vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfăşurării ceremonialului militar-religios organizat la Monumentul Eroilor Români din cimitirul Sineasca, iar începând cu ora 18.30, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul procesiunii religioase de Sfântul Dumitru. Procesiunea se va desfăşura pe traseul: Catedrala Mitropolitană Sf. Dumitru – str. Mihail Kogălniceanu – str. Arieş – str. A.I. Cuza – Primăria Municipiului Craiova  – Prefectura Dolj – Biserica Sf. Ilie – Catedrala Mitropolitană Sf. Dumitru.

De asemenea, în ziua de 25 octombrie, efective din cadrul G.J.Mb. Craiova în cooperare cu I.P.J. Dolj, Poliţia Locală Craiova şi I.S.U. Dolj vor asigura măsurile de ordine publică la cele trei competiţii sportive ce se vor desfăşura la Sala Polivalentă din Craiova.
Misiunile jandarmilor au în vedere prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte.

Cetăţenii care participă la aceste evenimente împreună cu minori sunt sfătuiţi să manifeste o atenţie deosebită asupra acestora pentru a nu se pierde în mulţime, iar într-o astfel de situaţie să se adreseze forţelor de ordine aflate în dispozitiv.
În situaţia în care oamenii sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, aceştia pot sesiza despre producerea unor astfel de fapte cel mai apropiat reprezentant al forţelor de ordine în vederea luării cu maximă operativitate a măsurilor legale specifice situaţiei respective sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS