20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConsilierii judeţeni s-au certat pe bugetul pentru Ansamblul „Doina Gorjului”

Consilierii judeţeni s-au certat pe bugetul pentru Ansamblul „Doina Gorjului”

Consilierii judeţeni s-au certat în şedinţa de azi pe modalitatea de reaprtizare a fondurilor pentru anumite instituţii din subordinea Consiliului Judeţean Gorj.

Opoziţia a imputat conducerii Consiliului Judeţean că alocă prea mulţi bani pentru Ansamblul „Doina Gorjului”. Dan Vâlceanu, consilier judeţean al PDL Gorj, a declarat că nu există rectificare bugetară fără să fie alocate fonduri pentru ansamblul respectiv:
„ «Doina Gorjului» este foarte costisitoare. Nu e nici o rectificare bugetară fără să dăm bani la «Doina Gorjului». Nu spun lucrul acesta acum, ci de fiecare dată. De data aceasta, în recitificarea bugetară a apărut și Școala Populară de Artă, dar sumele sunt mult mai mici decât cele de la «Doina Gorjului», pentru că Școala Populară de Artă reușește să facă rost de bani și să se autofinanțeze, iar la «Doina Gorjului» am alocat de două ori bani, o dată prin rectificarea bugetară și încă o dată prin dispoziția președintelui Consiliului Județean. Explicațiile că trebuie să participe la Vinea, la o manifestare nu prea stau în picioare. Cred că managerul de la «Doina Gorjului» ar trebui și responsabilizat, iar dacă cere bani la Consiliu Judeţean, criteriul de împărțire a banilor este pixul baronului. Acesta este criteriul prioritar. Mai mult decât atât, le-am spus că dacă tot se face din pix, măcar să fie făcută logic, pentru că se dau 500 de milioane de lei vechi la Târgu Jiu, în condițiile în care pentru Târgu Jiu suma aia nici nu există, dar probabil că a rămas o ultimă factură neplătită de la o masă din campanie”, a declarat Dan Vâlceanu, care este şi preşedinte al PDL Gorj.

Călinoiu spune că cei mai buni primesc bani

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că au existat discuţii la repartizarea fondurilor la nivel local, către primării, din cota de 20% defalcată din TVA. De asemenea, Călinoiu a spus că banii primiţi de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” sunt acordaţi pe merit, întrucât instituţia respectivă a avut rezultate în ultima perioadă. „Discuțiile nu au lipsit. Asigur de toată transparența repartizarea sumelor care nu pot să acopere în integralitate solicitările la nivel local și atunci pentru cofinanțări și arierare am făcut să asigurăm sume pentru fiecare localitate. Suntem în faza de a acoperi arieratele înregistrate cu ani în urmă, la care s-au mai adăugat și alte sume la arierate. Ansamblul a primit bani pentru că cei de acolo sunt buni. Ne fac imagine şi acum vor merge să cânte la Viena, unde se va vorbi de Gorj. Nu este nici un fel de problemă dacă orientăm banii acolo unde dau rezultate”, a declarat Ion Călinoiu, şeful Consiliului Judeţean Gorj.


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS