11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj170.000 de lei pentru pensii, dispăruți din mașina Poștei

170.000 de lei pentru pensii, dispăruți din mașina Poștei

Polițiștii din Craiova încearcă să afle cum a dispărut suma de 170.000 de lei dintr-o mașină a Poștei
Polițiștii din Craiova încearcă să afle cum a dispărut suma de 170.000 de lei dintr-o mașină a Poștei

Polițiștii craioveni încearcă să stabilească cine este autorul furtului a 170.000 de lei, bani care urma să ajungă la pensionarii din Balș, însă au dispărut ieri-dimineață dintr-o autoutilitară a Centrului Regional de Tranzit Poștă Craiova.
Ieri-dimineaţă, în jurul orei 5.00, șeful de tură de la Centrul Regional de Tranzit Poștă Craiova a anunțat poliția despre faptul că din cabina unei autoutilitare de transport valori a Poștei Române, aflată în curtea Centrului, a dispărut suma de 170.000 de lei.
Polițiștii care s-au dus la adresa indicată au stabilit că, după ce a ajuns cu autoutilitara la Centrul Regional de Tranzit Poștă Craiova, manipulantul de valori a pus o pungă cu 170.000 de lei sub scaunul din cabină, după care a început să descarce și să încarce corespondența care trebuia dusă la Oficiul Poștal Balș. La același Oficiu Poștal trebuia să ajungă și suma de 170.000 de lei, bani pentru pensii și mandate poștale.
Ulterior, în jurul orei 5.00, înainte de plecarea curselor poștale, manipulantul a anunțat că a dispărut punga cu cei 170.000 de lei din cabina autospecialei.
Atât polițiștii, cât și reprezentanții Poștei au stabilit că manipulantul, un bărbat de 44 de ani din județul Olt, a încălcat protocoalele speciale de transport al valorilor monetare, pentru că a lasat banii în cabina autoutilitarei și nu în cutia de valori.
Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, în acest caz se fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de furt, iar angajatul Poștei este cercetat pentru comiterea infracțiunii de neglijență în serviciu.
Conducerea Poștei Craiova spune că banii care au dispărut au fost înlocuiți imediat, pentru ca bătrânii din Balș să-și primescă pensiile. „Am declanșat o anchetă internă și am stabilit că nu au fost respectate condițiile de securitate a valorilor, suma de bani fiind depozitată în cabina autospecialei. Banii erau destinați plății pensiilor şi achitării mandatelor poştale din localitatea Balş, judeţul Olt. S-a luat măsura asigurării cu numerar a sumei respective pentru a se putea realiza plăţile. S-a rezolvat problema imediat“, a declarat, pentru GdS, Valentina Dăbuleanu, expert responsabil Dispersii Exploatare Poştală Craiova.
Conducerea Poștei Craiova a mai explicat că, în funcție de rezultatul anchetei interne, angajatul neglijent ar putea fi dat afară și obligat să achite suma de bani care a dispărut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS