17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria Severin a luat măsuri după ce oamenii s-au revoltat că sunt umiliţi la cozi

Primăria Severin a luat măsuri după ce oamenii s-au revoltat că sunt umiliţi la cozi

De luni, certificatele fiscale necesare dosarului pentru obţinerea subvenţiei la încălzire se pot ridica şi de la cele patru ghişee ale Direcţiei de Taxe şi Impozite Drobeta Turnu Severin, nu doar de la sediul central, unde oamenii au format cozi de aproape zece metri.

Aproximativ o sută de persoane au mers luni dimineaţă la sediul central al Direcţiei de Taxe şi Impozite din Drobeta Turnu Severin pentru a lua certificatul fiscal necesar întocmirii dosarului pentru subvenţia la încălzirea în sezonul rece, documentul atestând că au achitat taxele şi impozitele. Oamenii aşezaţi la coadă pentru obţinerea unui simplu document şi-au pierdut răbdarea şi au reclamat comportamentul funcţionarilor care „îi umilesc ca pe vremea Odiosului“.
„E debandadă. Stăm oameni bolnavi, în vârstă, de la ora 10.00 până la ora 14.00. De ce nu se fac mai multe centre?!“, a reclamat un bărbat care stătea la rând. „Ca pe timpul lui Odiosu’, când stăteam la rând la carne, la pâine. Ce să facem dacă sunt comuniştii la putere!?“, a strigat alt bărbat din mulţime. „Stau să iau adeverinţa pentru ajutorul de lemne. Am depus actele de miercuri. Am ciroză hepatică. Stau de la ora 10.00. E bătaie de joc! Nu pot să mă ţin pe picioare de multe ori“, a spus plângând o femeie care depusese cererea încă de săptămâna trecută.
Contactat de către jurnalişti, viceprimarul din Drobeta Turnu Severin, Romulus Vîlcu, a declarat că luni s-au început procedurile astfel încât certificatul fiscal să se obţină şi de celelalte patru ghişee ale Direcţiei de Taxe şi Impozite din oraș.
„Am demarat o procedură, în aşa fel încât oamenii să poată obţine aceste certificate de la toate casieriile din Drobeta Turnu Severin. În acest sens, pe lângă sediul din bulevardul Carol, pot obţine certificatele fiscale şi de la casieria din Piaţa Mircea, Piaţa Crihala, Târgul Veterani şi de pe strada Horia“, a declarat viceprimarul Romulus Vîlcu.
În Drobeta Turnu Severin, în iarna 2013-2014, aproximativ 5.000 de persoane au beneficiat de subvenţii la încălzirea prin sistemul centralizat al oraşului, iar alte 500 de persoane au primit subvenţii pentru încălzirea cu lemne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS