8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO tânără are nevoie de 12.000 de euro pentru a-şi salva viaţa

O tânără are nevoie de 12.000 de euro pentru a-şi salva viaţa

Mama fetei, alături de tânăra bolnavă
Mama fetei, alături de tânăra bolnavă

O tânără de 28 de ani, din Târgu Jiu, luptă de şapte ani cu boala, iar în prezent are nevoie urgentă de o operaţie în Germania, pentru a-i fi salvată viaţa. Irina Tivig suferă de o boală rară denumită coree acută sydenham. Pentru a fi vindecată, are nevoie de trei operaţii la o clinică de specialitate din Germania. Medicii germani care au studiat dosarul medical al Irinei i-au transmis ei şi mamei acesteia că operaţiile costă în total 25.000 de euro. În lupta cu timpul şi cu boala, Irina şi mama acesteia au reuşit să strângă din diferite donaţii şi cu ajutorul unor semeni jumătate din suma de 25.000 de euro, respectiv peste 12.000 de euro. Mai este nevoie de 12.000 de euro pentru efectuarea celor trei operaţii prin care Irina Tivig să aibă şansă la o viaţă normală.

Suferă de peste zece afecţiuni

Din nefericire, IrinaTivig a fost diagnosticată și cu lupus eritematos sistemic cu atingerea unor organe sau sisteme, diagnosticele secundare fiind în număr de zece, printre care: hipertensiunea secundară altor afecţiuni renale, anemia în cursul unor boli cronice clasificate altundeva, acidoză, cistită acută, laringo-faringită acută, insuficienţă aortică. Tratamentele din ultimii şapte ani şi în special antibioticele i-au afectat grav rinichii. Astfel, din cauză că rinichii fetei au cedat în urma substanţelor folosite la tratarea bolilor diferite de care suferă tânăra, în prezent tânăra este dependentă de dializă. Ultimii şapte ani i-a petrecut numai prin spitale, iar veniturile familiei Tivig sunt insuficiente pentru a strânge restul banilor necesari pentru cele trei operaţii în Germania. „Am umblat prin foarte multe spitale, sunt foarte dezamăgită de sistemul medical. I-a fost pus diagnosticul de coree acută sydenham, apoi cel de lupus, acum de la antibiotice i-au fost afectate toate organele interne. Trebuie să facă transplant de rinichi, o să i-l dau pe al meu. Nu îl putem face, însă, până nu se vindecă lupusul“, a spus mama Irinei.

Conturi pentru donații
RO 37 BACX0000000 401397000 în lei și RO 10 BACX0000000 401397001 în euro, ambele conturi fiind deschise la UniCredit Ţiriac Bank, titular de cont fiind Tivig Ana Irina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS