21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Începe Festivalul de Umor "Ion Cănăvoiu"

Gorj: Începe Festivalul de Umor „Ion Cănăvoiu”

Judeţul Gorj va fi gazda unei noi ediţii a Festivalului Naţional de Umor „Ion Cănăvoiu”, care se va desfăşura în perioada 24 – 26 octombrie, atât la Târgu Jiu, dar şi la Runcu, potrivit gorjexclusiv.ro.

Manifestările debutează vineri, 24 octombrie, de la ora 15.00, la sediul Centrului Judeţean de Conservare şi Promovarea a Culturii Gorj, cu întrunirea juriului naţional unde vor exista lucrări de jurizare.

Sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 9.00, în aceeaşi locaţie, are loc definitivarea lucrărilor de jurizare, invitarea laureaţilor, iar apoi, la ora 17.00, la Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu”, va fi organizat vernisajul Salonului Internaţional de Caricatură, ediţia a III-a. Aici participă lucrări din ţări precum Algeria, Argentina, Franţa, Spania, SUA, Arabia Saudită, Armenia, China, Georgia, Ungaria, Malaezia, dar şi România. Tot aici va avea loc şi lansarea unui album de caricatură, iar de la ora 18.00 vor avea loc două lansări de carte, respectiv „Sonete desuete” de Grig M. Dobreanu şi „Catrene de …8+1” de Ion Trancău.

Duminică, 26 octombrie, începând cu ora 10.30, la sediul Căminului Cultural Bîltişoara va avea loc un spectacol folcloric, gala laureaţilor, dar şi o masă de rămas bun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS