14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFord investește 500.000 de dolari în proiecte comunitare

Ford investește 500.000 de dolari în proiecte comunitare

 

Investiţiile în proiecte de responsabilitate socială sunt făcute cu sprijinul Ford Motor Company Fund & Community Services, entitatea filantropică a organizaţiei. Proiectele comunitare ale Ford sunt implementate în Craiova de către Fundația Gazeta de Sud. Ford a investit deja 100.000 de dolari în domenii în care era cea mai mare nevoie: sănătate, educație şi siguranța la volan.

Ford România a anunțat, ieri, proiectele comunitare de responsabilizare socială (CSR) în care este implicat producătorul auto din Craiova, proiecte în care se vor investi 500.000 de dolari în următorii trei ani. „De la momentul preluării uzinei, în martie 2008, Ford s-a implicat într-o serie de activități. Am donat echipamente, am donat mașini, am donat motoare. De altfel, primul vehicul asamblat aici a mers la Spitalul «Filantropia» în 2009. De acum vom lucra într-o manieră mult mai organizată și structurată prin ceea ce se numește Ford Motor Company Fund & Community Services, latura filantropică a activității noastre, iar la nivel de implementare îi avem alături de noi pe colegii de la Fundația Gazeta de Sud“, a anunțat, în cadrul conferinței de presă organizate ieri la Ford, Ana-Maria Timiș, director de comunicare al companiei.

„O lume mai bună“

Este pentru prima dată când Ford anunță, printr-o conferință de presă, implicarea în campanii de CSR în orașul în care își are fabrica producătorul auto. „Este un moment foarte important pentru Ford în România, pentru că este prima dată când oficializăm investiţiile pe care le facem în viaţa comunităţii din Craiova. Ford are o moştenire deosebită atunci când vine vorba de responsabilizarea socială şi trebuie să recunosc faptul că, personal, sunt mândru că fac parte dintr-o companie care înţelege şi respectă comunitatea din oraşele în care desfăşoară activităţi“, a precizat Jan Gijsen, președintele Ford România, prezent la eveniment și care le-a mulțumit angajaților companiei care fac voluntariat în cadrul acestui program pe care Ford îl numește „O lume mai bună“.
„Suntem foarte bucuroși că putem fi de ajutor pentru comunitate în acest parteneriat cu Ford România. Susținerea sistemului de sănătate este o prioritate pentru Fundația Gazeta de Sud. Este de ajuns să pășești în Spitalul de Urgență ca să îți dai seama că este o instituție ce are nevoie de sprijinul nostru, de sprijinul comunității. Este suficient să intri într-o grădiniță care se încălzește de la sobe ca să îți dai seama că acei copii au nevoie de noi. Ford România a înțeles acest lucru și are o viziune pe termen lung cu privire la implicarea în comunitate, iar noi suntem bucuroși că o putem sprijini“, a precizat Ștefan Voinea, director general al Media Sud Europa, grup din care face parte și Fundația Gazeta de Sud.

Investiții pentru copiii care vin pe lume la Spitalul de Urgență

Programele comunitare ale Ford au început în luna iunie a acestui an. Primele investiții s-au făcut la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, Universitatea din Craiova şi Grădiniţa „Căsuţa Fermecată“. Aproape 100.000 de dolari au fost deja investiţi în această vară în astfel de acțiuni. Până acum au fost achiziționate echipamente medicale pentru secțiile de pediatrie și neonatologie ale Spitalului de Urgență. S-a investit în rampe de distribuire a lichidelor şi incubatoare pentru nou-născuți, și alte echipamente (lampă pentru fototerapie, sterilizator, tensiometre și atele) care vor fi instalate până la sfârşitul lunii.
„Acesta este al doilea proiect susținut de Ford la Spitalul Județean. Primul proiect a fost de modernizare și de dotare cu aparatură medicală a saloanelor Secțiilor de Terapie Intensivă din cadrul clinicilor de Pediatrie. Acest proiect care a început acum nu susține doar comunitatea locală, ci este de importanță regională. Vă reamintesc că spitalul este unul de gradul III. Ceea ce se face acum este de importanță regională. Sunt peste trei milioane de oameni în regiune și toți copiii născuți prematur în cele cinci județe din zonă sunt aduși la Craiova. Deci, practic, prin această dotare cu aparatură a Secției de Terapie Intensivă din cadrul Secției de Neonatologie este o chestiune la nivelul întregii regiuni“, a precizat Bogdan Fănuță, directorul general al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Craiova.

Două săli de curs renovate la Universitatea din Craiova

În cadrul programului de responsabilizare socială, Ford a renovat două săli de curs în cadrul Universității din Craiova, la Facultatea de Mecanică și la cea de Inginerie Electrică, dar parteneriatul companiei cu instituția de învățământ nu se oprește aici. „Discutăm posibilitatea acordării unor burse și chiar înființarea unui centru vocațional“, a spus Ana-Maria Timiș. „Cred că împreună cu Ford vom putea face ca noua generație de ingineri de la Craiova să fie mai competitivă. Compania Ford a înțeles că trebuie să se implice acolo unde pe noi ne doare cel mai tare și în domenii în care este cel mai important ca noi să facem progrese: în domeniul educației și în domeniul sănătății (…) Este foarte important ca tânăra generație să ia un exemplu și să vadă că activitățile de voluntariat sunt foarte importante“, a explicat rectorul Universității din Craiova, Dan Claudiu Dănișor.

Sistemul de încălzire de la o grădiniță a fost refăcut

La Grădinița „Căsuța Fermecată“ din Craiova a fost refăcut sistemul de încălzire. 68 de copii stăteau în frig, iar sobele cu încălzire pe gaz pe care le aveau în incintă erau deteriorate. Prin proiectul demarat de Ford s-a refăcut sistemul de încălzire al grădiniței, montându-se o centrală termică, instalația aferentă și caloriferele necesare pentru încălzirea claselor, a holurilor și a altor încăperi.

 

Echipă de 350 de voluntari de la Ford

Ford a înființat Corpul Voluntarilor, la care s-au înscris 350 de angajați ai companiei de la toate secțiile. Voluntarii desfășoară activități în Craiova și în jurul municipiului, în zilele fără producție, când nu trebuie să fie în uzină. Până acum, voluntarii Ford au ecologizat zone de la ieșirea din oraș. În aceste zile, câteva echipe de voluntari se află în Grădina Botanică din Craiova, unde fac lucrări de întreținere, de curățenie, de refacere a băncilor. Lor li se vor alătura studenți craioveni. „Ne implicăm să redăm Grădina Botanică craiovenilor. Chiar acum voluntari de la Ford se află în Grădina Botanică. Vor participa și studenții noștri (…) pentru a reface sistemul de bănci de acolo și pentru a eticheta toate florile din Grădina Botanică“, a spus rectorul Universității din Craiova.
Voluntarii vor mai avea și lucrări de renovare la grădinițe și vor fi implicați în mai multe proiecte de ecologizare, pe perioada celor trei ani de implementare a proiectului Ford de responsabilizare socială.

Ford Driving Skills for Life continuă în luna noiembrie

După ce, în luna iunie a acestui an, s-a organizat la Craiova prima ediție a programului de educație în privința siguranței la volan, numit Ford Driving Skills for Life, în perioada 15-16 noiembrie, compania organizează a doua ediție a acestui program la București. Programul se adresează tinerilor care doresc să conducă în siguranță și care învață adevărate „trucuri“ despre șofatul pe drumurile publice de la piloți renumiți de raliuri și de la alți specialiști. În zilele fără producție de la Ford, chiar și angajații companiei craiovene iau astfel de cursuri despre cum să fie în siguranță în trafic, atunci când se află la volan.

Acțiuni de ecologizare

Până acum, voluntarii de la Ford au făcut curățenie în trei puncte situate la ieșirile din municipiu: la ieșirea dinspre Centura de Nord către Ghercești, în zona Lacului Tanchiștilor și la ieșirea din Craiova către Malu Mare. Pe viitor, în cadrul acestui program al Ford care se întinde pe trei ani vor continua acțiunile de ecologizare, de igienizare a diferitelor zone din comunitatea locală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS