21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljContestație respinsă pentru o administratoare condamnată definitiv

Contestație respinsă pentru o administratoare condamnată definitiv

Magistrații Curții de Apel Craiova au respins, marți, o contestație în anulare formulată de Marilena Predescu, fosta administratoare de la Asociaţia de locatari SO2 Craioviţa Nouă, condamnată definitv la doi ani și opt luni de închisoare.
Neregulile de la Asociaţia de locatari SO2 Craioviţa Nouă au fost descoperite în urma unui control făcut de inspectorii Primăriei Craiova în iunie 2011, la solicitarea locatarilor. Ulterior, reprezentanții asociației au solicitat o expertiză contabilă, după care cercetările în acest caz au fost preluate de polițiștii de la Investigarea Fraudelor, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. În septembrie 2013, Marilena Predescu a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracțiunii de delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Femeia și-a recunoscut faptele în fața judecătorilor pentru a avea parte de o pedeapsă mai blândă, iar la începutul lunii decembrie, anul trecut, Judecătoria Craiova a condamnat-o la cinci ani de închisoare. De asemenea, instanța a admis acțiunea civilă formulată de Asociaţia de locatari SO2 și a obligat-o pe inculpată să achite asociației 221.757 de lei, sumă la care se adaugă penalităţile calculate până la data plăţii. Marilena Predescu a atacat cu apel sentința dată de Judecătoria Craiova, iar pe 11 iulie, anul acesta, Curtea de Apel Craiova a hotărât să o condamne definitiv pe inculpată la doi ani și opt luni de închisoare și a menținut restul dispozițiilor hotărârii Judecătoriei Craiova, inclusiv despăgubirile către asociație. La câteva zile după ce a fost condamnată, pe 18 iulie, Marilena Predescu a formulat la Curtea de Apel Craiova o contestație în anulare, o cale extraordinară de atac prin care o persoană condamnată poate cere anularea hotărârii prin care a fost condamnată definitiv.
Contestația Marilenei Predescu s-a judecat abia marți la Curtea de Apel Craiova, instanță care a hotărât să o respingă ca inadmisibilă. Decizia de miercuri a judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS