24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Cursuri de formare profesională pentru 165 de oameni

Olt: Cursuri de formare profesională pentru 165 de oameni

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt organizează, în luna noiembrie, cursuri de calificare pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, transmite gazetanoua.ro.

Astfel, 165 de persoane din judeţ vor beneficia de servicii gratuite de formare profesională în cadrul a şase programe. Este vorba de câte 28 de locuri pentru meserile de administrator pensiune turistică, inspector resurse umane şi lucrător în cultura plantelor. De asemenea, AJOFM Olt mai pune la dispoziţia viitorilor cursanţi 25 de locuri pentru postul de lucrător în agroturism şi 56 de locuri pentru postul de lucrător în comerţ. La finalul cursurilor, toţi cei care le urmează vor primi certificate de calificare, recunoscute la nivel naţional.

De la începutul acestui an, AJOFM Olt a organizat de 36 de cursuri de calificare pentru 1.064 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Cele mai solicitate cursuri au fost pentru operator introducere, validare şi prelucrare date, cofetar – patiser, manichiurist – pedichiurist şi comunicare limba engleză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS