20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCasa de Pensii redistribuie biletele de tratament refuzate

Casa de Pensii redistribuie biletele de tratament refuzate

În această vară, sute de bilete neridicate de titulari au fost redistribuite, fără să se mai țină cont de criteriile de acordare
În această vară, sute de bilete neridicate de titulari au fost redistribuite, fără să se mai țină cont de criteriile de acordare

Casa Județeană de Pensii (CJP) Dolj redistribuie biletele refuzate de persoanele îndreptățite să le primească. Mâine, vor fi redistribuite acele bilete către pensionarii care vor să meargă în stațiuni, începând cu 28 octombrie. Biletele de tratament refuzate de titularii de drept sunt în stațiuni în care se tratează reumatismul. Numărul exact al biletelor neridicate se află abia astăzi după-amiază, deoarece tot astăzi pot să-și ridice biletele de la CJP Dolj persoanele îndreptățite să plece la tratament în seria care începe pe 28 octombrie.
„Marți (mâine – nr.) se face o nouă redistribuire a biletelor refuzate. Pensionarii interesați de aceste bilete pot pleca în stațiuni precum Olănești, Bala, Moneasa, Amara, Buziaș, Geoagiu Băi. În toate acestea stațiuni se fac proceduri pentru tratarea reumatismului. Cei care au mai fost în ultimii doi ani la băi pot să beneficieze de bilete, pentru că nu se mai iau în calcul criteriile de selecție de care se ține cont la depunerea cererilor pentru bilete de tratament“, a declarat directoarea Casei Județene de Pensii (CJP) Dolj, Daniela Licu.
În mod normal, la repartizarea biletelor de tratament la prima selecție se ține cont de anumite criterii: pensionarul să nu fi fost la băi în ultimii doi ani și să aibă o pensie cât mai mică, însă la redistribuire dispar aceste criterii. De regulă, pensionarii doljeni vor să meargă la tratament în stațiuni balneare mai mult vara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS