15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat pentru contrabandă cu țigări

Condamnat pentru contrabandă cu țigări

Polițiștii spun că bărbatul care a fost condamnat de Tribunalul Dolj a fost prins în mai multe rânduri cu țigări de contrabandă
Polițiștii spun că bărbatul care a fost condamnat de Tribunalul Dolj a fost prins în mai multe rânduri cu țigări de contrabandă

Un craiovean de 40 de ani a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru deținere de țigări de contrabandă, după ce a fost prins în mai multe rânduri cu țigări netimbrate.

Ofițerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj descindeau, pe 21 septembrie 2012, la cinci imobile din municipiul Craiova, care le aparţineau sau erau utilizate de Marin Vijulie, de 56 de ani, şi Florin Safta, de 40 de ani, suspectaţi că ar deține o mare cantitate de ţigări de contrabandă.
Informaţiile oamenilor legii s-au dovedit a fi adevărate, pentru că, în două dintre imobile, au găsit 16.176 de pachete de ţigări, diverse mărci, fără timbru de marcaj fiscal românesc. Din cercetările făcute de ofiţerii de la Investigarea Fraudelor s-a stabilit că ţigările au fost cumpărate, depozitate şi urma să fie comercializate de cei doi, în mod ilegal, în Craiova şi alte localităţi din judeţul Dolj.
După perchezițiile din septembrie 2012, pentru că Florin Safta şi Marin Vijulie mai fuseseră prinși cu țigări de contrabandă, cei doi au fost rețiunuți pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu au fost arestați preventiv.
Același Florin Safta, dar și Cosmin Drăghici, fuseseră depistați în trafic, la Pieleşti, în iunie 2010, în timp ce conduceau două autoturisme ticsite cu 15.000 de pachete de ţigări de contrabandă. Oamenii legii au stabilit atunci că cei doi veneau de la Bârlad şi reuşiseră să ajungă până în Dolj cu ajutorul unui antemergător, care montase pe maşină o staţie de emisie-recepţie prin care afla de la şoferii de tir unde sunt instalate filtre de poliţie.
După încheierea cercetărilor, în noiembrie 2013, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au hotărât să-l trimită în judecată doar pe Florin Safta, acesta fiind acuzat de evaziune fiscală și deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate peste limita a 10.000 de ţigarete. Săptămâna trecută, pe 9 octombrie, Tribunalul Dolj a schimbat încadrarea juridică a faptelor pentru care a fost trimis în judecată inculpatul și l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru deţinerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, cunoscând că acestea provin din contrabandă. Asta după ce Florin Safta și-a recunoscut faptele pentru a avea parte de o pedeapsă mai ușoară. De asemenea, bărbatul a fost obligat să achite Agenției Naționale de Administrare Fiscală prejudiciul de 85.555 de lei și, în plus, instanța a menținut sechestrul pus pe apartamentul și un autoturism Daewoo Cielo ale acestuia. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS