11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a ridicat cortina la Festivalul de Teatru „Mereu tânăr“

S-a ridicat cortina la Festivalul de Teatru „Mereu tânăr“

„Cutezătorii“, în „Pacea cu zmeii“
„Cutezătorii“, în „Pacea cu zmeii“

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ din Craiova organizează, în perioada 14-16 octombrie, a doua ediţie a Festivalului de Teatru „Mereu tânăr“. Serile de teatru au fost deschise marți, 14 octombrie de trupa Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman“, „Cutezătorii“ și a lor piesă „Pacea cu zmeii“, pentru ca apoi în scenă să intre Cercul Dramatic „Barbu Delavrancea“ din București, cu „Zbuciumul și aspirațiile domnului Spirache“, o adaptare a piesei „Titanic vals“ de Tudor Mușatescu.
Spectacolele trupelor de amatori vor continua și astăzi, de la ora 11.30, la Casa Studenților din Craiova, cu reprezentația „Certificatul“ a trupei „Ambiţioşii“ de la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati“ Brăila. De la ora 16.30 vor urca în lumina reflectoarelor „Cutezătorii“ de la Craiova pentru a pune în scenă cea mai nouă piesă a lor, „Încurcă-lume“.  „Este un vodevil scris de A.D. Hertz, în mare vogă în anul 1930, și s-a mai jucat și pe scena altor teatre. Este vorba despre un bărbat care își înșală soția și de aici ies adevărate încurcături. Dar ca în orice vodevil, totul se termină cu bine“, ne-a destăinuit bibliotecara Liana Resteanu, coordonatorul trupei de amatori a Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman“.
A doua seară a Festivalului de Teatru „Mereu tânăr“ se va încheia, de la ora 18.00, în compania trupei Arlechin a Bibliotecii Judeţene „G.T. Kirileanu“ din Piatra Neamţ. Ei vor prezenta în fața publicului piesa „O batistă în Dunăre“, de D.R. Popescu.
„Povestea pălăriilor“ a trupei de teatru „Krustyo Pishurka“ a Casei de Cultură „Postoyanstvo 1856“ din Lom va încheia seria spectacolelor mâine, de la ora 18.00, la Opera Română Craiova.
„Actorii amatori de vârsta a treia vin în întâmpinarea publicului cu piese de teatru bune, povești frumoase, pentru că, trebuie să recunoaștem, și adulții iubesc narațiunile“, a precizat bibliotecara Liana Resteanu. Intrarea la toate spectacolele este liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS