10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProprietarii fără restanțe, premiați

Proprietarii fără restanțe, premiați

O asociație de proprietari din Craiova a găsit o metodă inedită pentru a îi felicita și totodată încuraja pe proprietari să-și plătească întreținerea la zi. Președintele asociației a venit cu ideea să-i premieze în mod simbolic pe proprietarii din blocurile care nu au restanțe și totodată să-i dea drept exemplu vecinilor din asociație.

La Asociația de proprietari nr. 24 Brazda lui Novac, la avizier tronează, lângă listele de întreținere și lândă anunțuri legate de furnizorul de căldură și apă, trei diplome. Se acordă premiul I, II și III blocurilor care sunt cu plata întreținerii la zi. Reprezentanții respectivei asociații de proprietari au considerat că este bine să acorde simbolic un premiu blocurilor care nu au restanțe, în acest mod stimulându-i și pe ceilalți proprietari să-și plătească la timp întreținerea. „Noi ne-am simțit obligați să le mulțumim proprietarilor care nu au nici o datorie la întreținere. Nu știu dacă acest lucru îi stimulează și pe ceilalți, dar sunt un exemplu bun de urmat. Oamenii ăștia își plătesc întreținerea la zi. Am făcut diplome pentru premiul I, II și III prin care mulțumim blocurilor care nu au restanțe. Premiile se acordă semestrial. Primul loc este deținut de blocul U4, blocul V4 ocupă locul doi și blocul U9 ocupă locul trei“, a spus Marin Văduva, președintele asociației de proprietari. Pe respectivele diplome scrie: „Conducerea asociației mulțumește proprietarilor blocului U4 pentru faptul că au manifestat interes și au plătit la timp serviciile oferite, motiv pentru care blocul nu are nici un restanțier“.
În plus, diplomele de premiere sunt afișate și la avizierul scărilor care ocupă locurile fruntașe.
Proprietarii din blocurile premiate spun că acordarea premiilor este un lucru bun, dar și o metodă inedită. „Este o recunoaștere a eforturilor locatarilor de a-și plăti întreținerea. Este o stimulare. În ziua de azi este greu să găsești un bloc fără nici o restanță“, este de părere Robert Șelaru, proprietar în blocul U4, ocupantul locului I.
Tot printre premianți sunt și proprietarii din blocul U9, care cred că premierea este și o dovadă de respect. „Este o metodă bună. Oamenii sunt mulțumiți, li se acordă atenție. Ești respectat ca proprietar“, este de părere Violeta Dumitru, proprietar în blocul U9, scara 2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS