16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMăceşe olteneşti pentru olandezi

Măceşe olteneşti pentru olandezi

Peste 100 de tone de măceşe olteneşti vor ajunge hrană pentru bebeluşi sau produse farmaceutice pe piaţa din Olanda. Direcţia Silvică Olt  a încheiat şi anul acesta un contract cu o firmă interesată de fructele de pădure româneşti.
Direcţia Silvică Olt câştigă din exportul fructelor de pădure care se găsesc din belşug pe aceste meleaguri. Măceşele olteneşti sunt la mare căutare în Olanda, ele constituind un ingredient minune folosit în industria farmaceutică, alimentară sau cosmetică. 160 de tone au solicitat olandezii anul acesta, potrivit olttv.ro.
Sunt şi firme româneşti care ar dori să achiziţioneze renumitele fructe de pădure bio, dar acestea pierd de fiecare dată în faţa străinilor, din cauză că nu pot oferi un preţ mai mare decât ei. Olandezii plătesc pentru o tonă de măceşe 525 de euro.
Fructele de măceş sunt apreciate de sute de ani, pe tot mapamondul, pentru efectele lor terapeutice remarcabile. Măceşele sunt un izvor de vitamina C, fiind un medicament revigorant care ajută la tratarea a numeroase afecţiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS