17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFestivalul Internațional de Sound și Slam Poetry la Craiova

Festivalul Internațional de Sound și Slam Poetry la Craiova

Afis Slam poetry

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova, în parteneriat cu Filiala de Traduceri Literare – București a „Uniunii Scriitorilor din România” organizează prima ediție a Festivalului Internațional de Sound și Slam Poetry din România, o premieră pentru țara noastră, un eveniment de pionierat ce se va desfășura între 16 și 19 octombrie 2014 la Craiova.

La acest eveniment vor participa poeți din țară şi din străinătate. Ei vor susține recitaluri de poezie sonoră și poezie slam: Katarzyna Bazarnik și Zenon Fajfer (ambii din Polonia), Angyal Gyula (Ungaria), Tobias Kunze (Germania), Claudio Pozzani (Italia), Claus Ankersen (Danemarca), Philip Meersman (Belgia) și Peter Waugh (Marea Britanie / Austria), ca și Michael Fischer (Austria), instrumentist specializat în improvizație; din România participă Iulia Militaru, Anca Bucur, Felix Nicolau și Peter Sragher.
Festivalul va organiza și patru ateliere de sound poetry, slam poetry și performance poetic – cu Peter Waugh, Tobi Kunze, Philip Meersman și Felix Nicolau. De asemenea, va fi organizat și un atelier de improvizație muzicală, condus de către Michael Fischer. Katarzyna Bazarnik va susține o prelegere despre Literatură și originile ei moderniste la Universitatea Craiova.

Momentul de vârf al Festivalului va fi performance-ul cu toți poeții invitați, cu elevii, studenții și poeții craioveni participanți la atelierele de creație, cu instrumentiștii craioveni specializați în improvizația muzicală. Spectacolul va avea loc duminică, 19 octombrie 2014.

Festivalul a fost organizat cu sprijinul Institutului Polonez, Institutului Maghiar, Goethe-Institut, Institutului Italian de Cultură, Danish Arts Foundation, Instituției Cancelarului Austriei, dar şi cu ajutorul Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS