16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Percheziţii la casa unui procuror

Mehedinţi: Percheziţii la casa unui procuror

141020143550

DNA a descins în această dimineaţă în Drobeta Turnu Severin, la domiciliul fostului prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, actualmente procuror la Parchetul Orşova, Carmen Sârboiu.
Procurorii DNA l-au găsit în casa celei vizate pe patronul unei firme de construcţii, concubinul procurorului şi Sânziana Sârboiu, fiica acesteia, care este avocat.

UPDATE: Carmen Sârboiu a fost ridicată de la domiciliu şi transportată, cu o dubă a jandarmeriei, la sediul Parchetului Judecătoriei Orşova, unde au loc percheziţii.

Carmen Sîrboiu este suspectată de DNA că ar fi lua mită de la oameni de afaceri cărora le promitea că va interveni la factori de decizie în cazul unor presupuse fapte de evaziune comise de aceştia, a fost ridicată de anchetatori de la locuinţa sa. Infracțiunile sunt încadrate la legea 78 din codul penal, mită, trafic de influență, obținere de foloase necuvenite în formă continuată, la audieri fiind invitat și concubinul procuroare, Gabriel Pleșa, cel ce este bănuit că ar fi fost în unele cazuri, intermediarul!

Surse judiciare au declarat că prim-procurorul Carmen Sîrboiu este suspectată că ar fi lua mită de la oameni de afaceri, cărora le promitea că va interveni la factori de decizie în cazul unor presupuse fapte de evaziune pe care le făceau aceştia. Şeful Parchetului Orşova ar fi primit, în schimb, bani şi bunuri, printre care materiale de construcţii, iar la cele două vile ale sale ar fi fost trimişi oameni să lucreze. Mai mult, ar avea implicări într-un dosar al unui fost director al liceului Traian Lalescu, dosar ce a fost și este tergiversat.

 


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS