21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPiața „Mihai Viteazul“, inundată de culoare

Piața „Mihai Viteazul“, inundată de culoare

Piața „Mihai Viteazul“ din Craiova a devenit loc de creație pentru craioveni, vineri, 10 octombrie, în cadrul evenimentului, „Petrache Poenaru – izvor de culoare“, organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu“. Pe o pânză imensă, având la îndemână stilouri cu vopsea, cei prezenți în piață au scris gândurile lor colorate pentru Craiova. Printre copaci cu flori, chipuri, inimioare, palme, se puteau citi mesaje de genul: „Love, peace, joy“, „Craiova este cel mai frumos oraș din lume pentru că este orașul meu“, „I love my city“.
„Vrem să arătăm că Bănia este un oraș frumos colorat, cu mulți artiști în devenire“, a declarat unul dintre artiștii de-o zi din Piața „Mihai Viteazul“, în timp ce alt grup de eleve încerca să desăvârșească alt mesaj: „O colegă a scris România și noi, ceilalți, am decis să accesorizăm mesajul cu inimioare, steluțe. Craiova e perfectă așa cum e, iar astăzi e plin de culoare!“.
Când ultimul mesaj colorat se va usca pe pânza imensă, ea va fi oferită în dar Colegiului Național „Carol I“.
„Am organizat acest eveniment gândindu-ne, în primul rând, la Petrache Poenaru, fondatorul Colegiului Național «Carol I» și inventatorul stiloului, dar și la o modalitate agreabilă pentru craioveni de a-și petrece timpul liber. Pe de altă parte, am încercat, prin încurajarea lor de a scrie mesaje referitoare la orașul Craiova, să îi facem să conștientizeze că ne aflăm cu adevărat într-o competiție onorantă. Numărul mare de participanți ne-a surprins și pe noi. Cred că, dacă am fi avut o pânză cât toată Piața «Mihai Viteazul», tot nu ar fi fost suficientă. Noi dorim să donăm și pânza, și stiloul gigant, Liceului «Carol I» pentru a marca, simbolic, o legătură cu fondatorul acestei prestigioase unități de învățământ din orașul nostru“, a precizat Cosmin Dragoste, managerul Casei de Cultură „Traian Demetrescu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS