8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Să petrecem românește“ cu Ansamblul „Maria Tănase“

„Să petrecem românește“ cu Ansamblul „Maria Tănase“

Nicu Crețu, dirijorul orchestrei, Oana Bică, managerul Ansamblului „Maria Tănase“, Ionel Garoafă, coregraful ansamblului de dansatori
Nicu Crețu, dirijorul orchestrei, Oana Bică, managerul Ansamblului „Maria Tănase“, Ionel Garoafă, coregraful ansamblului de dansatori

Ansamblul Folcloric „Maria Tănase“  îi invită pe craioveni pe 15 octombrie, de la ora 18.00, pe scena Operei Române Craiova la un nou spectacol „Să petrecem românește“.
Vor încânta audiența soliștii ansamblului Petrică Mîțu Stoian, Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Cristian Bănățeanu, Lavinia Bîrsoghe, Liviu Dică, Liliana Popa, Aneta Șisu, Manuela Motocu, Marius Măgureanu, Ciri Mayer. Invitat special va fi Dinu Iancu Sălăjanu.
„Am omis-o din distribuție pe Mariana Ionescu Căpitănescu, nu pentru că nu ne-am fi dorit să fie prezentă pe afiș, ci pentru că pregătim un spectacol aniversar pentru ea. Pe 18 noiembrie, la Teatrul Național «Marin Sorescu», vom celebra împreună cei 25 de ani de carieră muzicală a sa. Am considerat că ar fi frumos să îi organizăm un astfel de spectacol“, a precizat managerul Ansamblului Maria Tănase, Oana Bică.
Pentru reușita spectacolului își vor da concursul orchestra condusă de Nicu Crețu, dar și ansamblul de dansatori. „Am pregătit suite de dansuri din zona Dobrogei, Olteniei, Transilvaniei. Nu lipsesc surprizele. Spectatorii vor avea ocazia să îi vadă pe copiii din Ansamblul «Mugurașul», de la Școala Leșile din comuna Șimnicu de Sus. De asemenea, va urca pe scenă fanfara Cercului Militar pentru a ne ajuta să aducem în fața publicului un dans ce se juca în trecut pe acordurile fanfarei“, a adăugat coregraful ansamblului de dansatori, Ionel Garoafă.
Biletele pentru spectacol vor putea fi achiziționate de la agenția Operei Române. Prețul lor este de 30 de lei și 20 de lei pentru elevi, studenți şi pensionari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS