14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: „Mărul de aur” soseşte la Târgu Jiu

Gorj: „Mărul de aur” soseşte la Târgu Jiu

targu jiu centru

O delegaţie din partea Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism soseşte astăzi la Târgu Jiu, pentru a oferi distincţia „Mărul de aur”.

Premiul se acordă în fiecare an unor localităţi, site-uri sau obiective turistice. În acest an, premiul a revenit municipiului Târgu Jiu şi a mai fost acordat unei peşteri din Slovenia.
„În acest week-end, va sosi delegația oficială ce va decerna municipiului Târgu-Jiu  prestigiosul trofeu <<Mărul de aur>>.  Sâmbătă, 11 octombrie 2014, la ora 11.30, reprezentanții FIJET vor fi întâmpinați la intrarea în județ, localitatea Polovragi, de către Ion Călinoiu – președintele Consiliului Județean Gorj, Ștefan Făsuescu-primarul comunei Polovragi și Laura Dragu-președintele Asociației  Profesionale  Patronale de Turism Gorjul. Primirea oaspeților va avea loc în cadru tradițional, ce se va încheia cu un moment artistic susținut de Grupul de fluierași ai Ansamblului <<Cheile Oltețului>>. Programul primei zile, va continua cu vizitarea  Mănăstirii Polovragi, a Axei Ansamblului Monumental <<Calea Eroilor>>(Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului, Coloana Infinitului) și a Mănăstirii Tismana. Membrii delegației se vor afla în județul Gorj până în data de 14 octombrie 2014. Pe perioada șederii,  vor fi vizitate o serie de obiective turistice ale județului Gorj, în cadrul unui program turistic și cultural organizat  de Asociația Profesională Patronală de Turism Gorjul. Decernarea trofeului <<Mărul de Aur>> conferă municipiului Târgu-Jiu titlul de <<Destinație Turistică și Culturală Unicat>>”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.
Municipiul Târgu Jiu beneficiază şi de o prezentare pe site-ul FIJET, care în acest an a împlinit 60 de ani.


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS