8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA alimentat BMW-ul și a fugit

A alimentat BMW-ul și a fugit

În septembrie 2009, polițiștii doljeni au prins un tânăr craiovean care comisese mai multe furturi de combustibil din benzinării
În septembrie 2009, polițiștii doljeni au prins un tânăr craiovean care comisese mai multe furturi de combustibil din benzinării

Doi tineri din orașul Balș, județul Olt, s-au ales cu dosar pentru furt calificat, după ce au alimentat la un peco din comuna Pielești și au fugit fără să plătească. În ultimii ani, mai mulți tineri care au încercat aceeași „schemă“ au fost judecați și condamnați definitiv.

Polițiștii doljeni au anunțat ieri că au identificat doi tineri din orașul Balș, județul Olt, suspectați de comiterea unei infracțiuni de furt de combustibil. În dimineața zilei de 1 octombrie, în jurul orei 4.15, poliţiştii au fost sesizaţi de un angajat al benzinăriei Eurogenetic din comuna Pieleşti despre faptul că două persoane necunoscute au alimentat un autoturism BMW, înmatriculat în Bulgaria, cu 74 de litri de benzină, apoi au plecat fără să achite contravaloarea combustibilului. În urma cercetărilor făcute de polițiștii doljeni, autorii furtului au fost identificați, fiind vorba de Vasilică Predescu, de 23 de ani, şi Octavian V., de 17 ani, ambii din oraşul Balş. Polițiștii doljeni spun că cei doi suspecți sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit benzinăriei păgubite.
Reprezentanții IPJ Dolj îi sfătuiesc pe șoferi să-și lase mașinile acasă dacă nu au bani de benzină, pentru că cei care au alimentat în stațiile peco și au fugit fără să plătească au fost prinși, trimiși în judecată și condamnați. „De-a lungul timpului, la nivelul IPJ Dolj au fost înregistrate mai multe astfel de fapte, în toate fiind vorba de tineri care au alimentat în stațiile peco și au plecat fără să achite contravaloarea combustibilului. În urma cercetărilor și cu ajutorul imaginilor video, toți suspecții au fost identificați, chiar dacă unii montaseră pe autoturisme plăcuțe cu numere de înmatriculare false“, au precizat polițiștii doljeni pentru GdS.

Condamnați pentru furturi din stațiile peco

În ultimii ani, GdS a prezentat mai multe cazuri în care șoferii au alimentat și au fugit din stațiile peco. Astfel, la începutul lunii septembrie 2009, doi tineri au intrat cu un Ford Mondeo în staţia peco Lukoil de pe strada Bariera Vâlcii din Craiova. Pasagerul a coborât din mașină şi a alimentat cu 31,5 litri de motorină, apoi s-a urcat în maşină şi șoferul a demarat în trombă. Un angajat al stației peco a sunat la poliție și a descris mașina, iar autoturismul a fost dat imediat în urmărire. Ulterior, deși avea alte numere de înmatriculare, mașina suspecților a fost identificată în trafic și oprită. La volan era Ciprian Grigorie, de 20 de ani, iar pasagerul său era Ştefan Şarlă, de 18 ani, ambii din comuna doljeană Vela. Oamenii legii au stabilit atunci că cei doi au furat numerele de înmatriculare ale unui autoturism parcat în cartierul craiovean Valea Roşie și le-au montat pe maşina lor, apoi s-au dus la staţia peco, au alimentat și au fugit fără să plătească. În februarie 2010, cei doi tineri au fost condamnați la câte un an și șase luni de închisoare cu suspendare.
În septembrie, același an, oamenii legii l-au prins pe Florinel Răducă, de 19 ani, din Craiova, suspectat de comiterea mai multor furturi de combustibil din benzinării. În mai 2012, tânărul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru furturile comise.
În septembrie 2010, un bărbat de 31 de ani, din comuna doljeană Fărcaș, Sorinel Alimănitu, a fost prins după ce își alimentase autoturismul Mazda cu benzină în stația peco Petrom din zona Autogării și plecase fără să plătească. Oamenii legii au stabilit că bărbatul nu avea permis și se urcase băut la volan. În aprilie 2011, bărbatul a fost condamnat la trei ani de închisoare.
Alt caz este al craioveanului Petrișor Radu, de 27 de ani, care, în ianuarie 2012, a alimentat BMW-ul în staţia peco Lukoil de pe bulevardul Decebal, apoi a fugit. În noiembrie 2012, craioveanul a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare.

Alt BMW, alt dosar penal

Ultimul furt de acest fel a fost înregistrat în Craiova în luna iunie. Andrei Vilan, de 20 de ani, și Alin Florea, de 26 de ani, ambii din Craiova, au fost acuzați că, pe 8 iunie, s-au dus la o benzinărie Lukoil de pe strada Râului, au alimentat un autoturism BMW cu carburant în valoare de 300 de lei, apoi a plecat fără să plătească. Cei doi sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS