6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, marcată la Severin

Mehedinţi: Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, marcată la Severin

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi va marca, pe 13 octombrie, „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”.

Cu acest prilej, în toate subunităţile de pompieri din judeţ se va organiza „Ziua porţilor deschise” şi vor fi desfăşurate activităţi de informare şi conştientizare a cetăţenilor judeţului Mehedinţi privind riscurile generatoare de dezastre naturale, regulile de comportare în momentul producerii acestora, precum şi prezentarea mijloacelor de intervenţie în caz de dezastre şi modul de utilizare al acestoara.

În cadrul activităţilor, se va face prezentarea tehnicii din dotare, prezentarea echipamentelor specifice, vor avea loc demonstraţii de acordare a primului ajutor oferite de paramedicii SMURD), pe Esplanada Crişan din municipiul Dr.Tr.Severin unde vor fi organizate puncte mobile de informare preventivă. De asemenea, activităţile se vor desfăşura şi în anumite  localităţi, unde cadrele Inspecţie de Prevenire vor desfăşura controale, prin organizarea unor activităţi de informare preventivă cu distribuire de materiale privind modul de comportare la manifestarea diferitelor riscuri specifice unităţii administrativ teritoriale (cutremur, inundaţii, alunecării de teren, accident chimic, etc.);.

Prin Rezoluţia nr. 64/200 din 21 decembrie 2009, Adunarea Generală a O.N.U. a decis ca data de 13 octombrie a fiecărui an să fie dedicată „Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”, ca mijloc de promovare a unei culturi globale cu privire la reducerea efectelor dezastrelor naturale, inclusiv prevenirea acestora, atenuarea efectelor şi pregătirea împotriva lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS