11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMasterplanul de apă și canalizare, prelungit cu cinci luni

Masterplanul de apă și canalizare, prelungit cu cinci luni

Lucrările la masterplanul de apă și canalizare pentru întreaga Bănie – mai exact contractul CL1 „Extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în municipiul Craiova“ – care au ca termen de finalizare 1 noiembrie, nu vor fi gata la timp. Conform informațiilor oferite de Compania de Apă Oltenia (CAO), „termenul de finalizare va fi prelungit cu aproximativ cinci luni după expirarea termenului inițial“.
Reprezentanții CAO au detaliat stadiul lucrărilor pentru fiecare obiectiv.
Astfel, în cartierul Catargiu – 1 Mai au fost realizați aproximativ 6.672 ml de conducte, iar în cartierul Brestei – Bucovăț aproximativ 18.141 ml, totalizând aproximativ 24.500 ml din cei 34.528 ml de conducte stabiliți prin proiect. Începând cu 1 octombrie, reprezentanții CAO au explicat că au fost demarate lucrările în zona 3 – Craiovița, Sărari și în zona 5, cea care conține alte străzi.
În ceea ce privește cartierul Romanescu, din 24.751 ml au fost realizați 13.596, rămânând de executat 11.155 ml și o reabilitare pe 1.050 de metri liniari de conducte. Conform CAO, lucrările în cartierul Veterani au fost finalizate, lucrându-se acum în zona stângă a cartierului Romanescu și rămânând lucrări de executat în partea dreaptă a cartierului Romanescu și pe Calea Dunării. Nu în ultimul rând, în Bariera Vâlcii au fost realizați 36.881 ml din 43.521 ml de conducte, compania transmițând că în zona Depoului se vor executa 6.640 ml și vor fi reabilitați 934 ml de conducte (bulevardul Carol – Bariera Vâlcii).
Întârzierile la lucrările de canalizare pe masterplan au fost cauzate de retragerea firmei TMUCB, care era lider de asociere cu MITLIV în ceea ce privește lucrările la nivelul Craiovei. Societatea MITLIV a preluat, la sfârșitul lunii iulie, și partea rămasă din cele 70 de procente pe care TMUCB le avea de executat în cadrul masterplanului și va trebui să ducă la bun sfârșit întregul proiect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS