6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a vrut să se răzbune pe şef

Gorj: Condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a vrut să se răzbune pe şef

Un tânăr de 26 de ani, din Peştişani, judeţul Gorj, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că s-a răzbunat pe şeful său, care nu i-a plătit salariul.

Cătălin Ştefu lucrase ca cioban la un întreprinzător din zonă, însă nu ar fi fost plătit pentru cât a lucrat la stână. Valoarea prestaţiei muncii pentru tânărul cioban era de 50 de lei. Pentru că a dorit să-i dea o lecţie proprietarului stânei, bărbatul a decis să incendieze un depozit de furaje, despre care credea că îi aparţinea acestuia. Lucrurile nu au stat aşa şi tânărul cioban a incendiat fânarul unui alt localnic. Evenimentul s-a produs în această toamnă, iar pompierii s-au luptat timp de mai bine de cinci ore cu focul până au reuşit să îl stingă. Evaluarea pagubelor nu a fost deloc în favoarea suspectului, acestea ridicându-se la 45.000 de lei. Bărbatul a fost reţinut la vremea respectivă, păgubita fiind o femeie din localitatea de domiciliu a tânărului. Ulterior, dosarul de distrugere a ajuns pe masa judecătorilor târgujieni.

Condamnat la închisoare cu suspendare   

Judecătoria Târgu Jiu a pronunţat, ieri, verdictul în cazul tânărului incendiator. Cătălin Ştefu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere în variantă agravată. Acesta va trebui să-i plătească proprietarului depozitului despăgubiri civile în valoare de 45.000 de lei. Magistraţii au stabilit un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni, perioadă în care va fi vizitat de consilierul de probaţiune desemnat şi va trebui să anunţe schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, dar şi să urmeze tratamentul medical prescris de un doctor de specialitate.

Dacă hotărârea nu va fi contestată, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Peştişani sau la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Peştişani. Cătălin Ştefu a recunoscut fapta, încă de la început. „Am dat foc, pentru că nu m-a plătit. Lucram la o stână. Avea să îmi dea 50 de lei. M-a minţit că mă plăteşte. Am luat bricheta şi i-am dat foc. Dar am greşit, nu ştiam că nu este depozitul lui”, a declarat tânărul, în momentul în care a fost reţinut.


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS