16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVacanțele către Antalya, lansate la Aeroportul Craiova

Vacanțele către Antalya, lansate la Aeroportul Craiova

Directorul Aeroportului Craiova, președintele agenției Paralela 45, președintele și vicepreședintele CJ Dolj (de la stânga la dreapta) au anunțat oficial cursa Craiova-Antalya
Directorul Aeroportului Craiova, președintele agenției Paralela 45, președintele și vicepreședintele CJ Dolj (de la stânga la dreapta) au anunțat oficial cursa Craiova-Antalya

Reprezentanți ai Consiliului Județean Dolj, ai Aeroportului Craiova și ai agenției de turism Paralela 45 au anunțat ieri, oficial, cursa Craiova – Antalya. Aceasta va fi operată în sezonul estival, începând cu anul viitor, iar pachetele se adresează, prioritar, celor care doresc o vacanță în Turcia, biletele incluzând transportul, cazarea și masa. Totodată, președintele Paralela 45 a dat de înțeles că, la anul, s-ar putea pleca și în Grecia de pe Aeroportul Craiova.

Începând cu vara anului viitor, locuitorii din regiunea Olteniei vor putea pleca în vacanță în Turcia plecând de pe aeroportul din Bănie. În urma unui contract semnat între compania aeriană Pegasus Airlines și agenția Paralela 45, de pe Aeroportul Craiova se vor opera zboruri către Antalya. Acestea vor începe de pe 9 iunie 2015, ultima cursă de întoarcere fiind efectuată pe 22 septembrie 2015. „Ne bucurăm că, după patru ani, reușim să reluăm un segment de trafic pe care ni l-am dorit foarte mult, și anume charterul de turism pentru tot ceea ce înseamnă sezon estival, deocamdată. Poate de la anul vom continua și pe sezonul de iarnă“, a menționat directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru.

„Aeroportul din Craiova capătă și o deschidere turistică“

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj a explicat că prin această cursă oamenii vor economisi mult timp în ceea ce privește vacanța. „Din această vară, cei care vor dori să aleagă ca destinație Antalya pot să o facă de aici, din Craiova, și să economisească două zile, care, de obicei, se pierd cu dusul și întorsul de la București. Este un lucru extraordinar pentru noi și este un început. În felul acesta, Aeroportul din Craiova capătă și o deschidere turistică“, a explicat Prioteasa. Totodată, vicepreședintele CJ Dolj, Cristinel Iovan, a spus că „inaugurarea unei noi rute aeriene care să lege Craiova de Antalya este un lucru firesc, normal, de care să beneficieze locuitorii acestei zone. De-a lungul timpului, aici, pe Aeroportul din Craiova, v-am invitat la diferite faze ale dezvoltării sale, dar putem vorbi și de o dezvoltare a noastră, a Consiliului Județean Dolj, care s-a implicat foarte mult în dezvoltarea acestui aeroport“, a punctat Iovan.

„Pentru anul viitor, mai avem un plan: probabil un avion pentru Grecia, cel puțin“

Prezent la evenimentul de ieri a fost și președintele agenţiei Paralela 45, Alin Burcea, semnatarul contractului de operare cu firma Pegasus. Acesta a început prin a lăuda dezvoltarea Aeroportului Craiova, spunând că și oameni din Pitești vor prefera să vină aici pentru a zbura către Turcia. „Paralela 45 împlinește anul viitor 25 de ani și în ultimii 15 ani, de fiecare dată când deschidem un birou undeva, eu mă uit după aeroport. Trebuie să fiți foarte mândri, pentru că aeroportul dumneavoastră arată fabulos. Eu vă garantez că, dacă merge bine, pentru anul viitor, noi mai avem un plan – și pot să vă spun de acum: probabil un avion pentru Grecia, cel puțin, pentru că în jurul Craiovei este întreg bazinul Olteniei care nu are aeroport. Aici este mult mai ușor ca la București. Piteștenii preferă să vină aici, se face același timp pe drum, numai că se intră imediat în parcare. Toți cei care vor veni în această vacanță în Antalya au parcarea gratuită la aeroport, spre deosebire de București“, a explicat Alin Burcea. Președintele Paralela 45 a menționat că nu doar agenția pe care o conduce va vinde acest charter, ci toate agențiile din Craiova, precum și din Slatina, Severin și Târgu Jiu.

„Pe Antalya vom avea și bilet separat“

În ceea ce privește prețurile, ele pornesc de la 395 de euro de persoană pentru un sejur de șapte nopți. „Prețurile sunt mai mari ca la București cu vreo 20 de euro, nu din cauză că se pleacă de la Craiova, ci pentru că trecem și prin Satu Mare. Eu cred că nu trebuie să te gândești foarte mult ca să iei decizia corectă“, a explicat Burcea. Pe lângă biletele de sejur, care includ transport, cazare și masă conform ofertei, oamenii vor putea cumpăra și bilete strict pentru transport. „Este o tendință, în ultimii trei ani, să se cumpere și bilet separat și să-și găsească oamenii cazare acolo unde merg. Pe Antalya vom avea și bilet separat. Nu știu să vă spun prețul, dar Antalya nu e cerută pentru asta, nu se cere bilet ca să își planifice fiecare vacanța, ci este o destinație specifică de charter“, a precizat Burcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS