17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Elevi de clasa a IV-a vor avea prima lor "Întâlnire cu energia"

Craiova: Elevi de clasa a IV-a vor avea prima lor „Întâlnire cu energia”

GDF SUEZ Energy România, în parteneriat cu Fundaţia Chance for Life şi Ministerul Educaţiei Naţionale, lansează a opta ediţie a programului „Întâlnire cu energia”. Acest program educaţional vizează transmiterea unui conţinut informaţional suplimentar elevilor de clasa a IV-a, despre sursele de energie în general, punând accent pe utilizarea în condiţii de siguranţă a gazului natural.

Ediţia 2014 a programului se va desfăşura în 37 de şcoli din Bucureşti, Călăraşi, Galaţi (Schela şi Independenţa), Craiova, Slatina, Băicoi, Sf. Gheorghe şi Curtea de Argeş. Aproximativ 2.400 de elevi de clasa a IV-a vor avea prima lor „Întâlnire cu  energia” în luna octombrie, când vor învăţa multe lucruri utile despre sursele de energie.

Programul constă în două lecţii care tratează teme precum: tipurile şi sursele de energie, drumul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural, protecţia mediului înconjurător. Prima lecţie se va desfăşura în săptămâna 6-10 octombrie, iar cea de-a doua în săptămâna 20-24 octombrie. Lecţiile vor fi susţinute de către angajaţii GDF SUEZ Energy România şi lectorii Chance for Life. Pentru concretizarea noţiunilor predate, ei vor utiliza un set de planşe pedagogice, filmuleţe explicative, experimente şi jocuri, punând accent pe interacţiune în procesul de predare.

În cadrul programului se desfăşoară şi concursul „Câştigă cu Metano” care are două componente: o etapă pe şcoală, în cadrul căreia elevii trebuie să realizeze un proiect comun plecând de la tematicile discutate şi un concurs individual, cu 3 categorii de premii, pentru fiecare clasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS