17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Vremea va fi, în general, caldă în următoarele două săptămâni (6 – 19 octombrie) în Oltenia, iar la munte va fi rece, aici se vor înregistra atât la începutul, cât și la sfârșitul intervalului temperaturi maxime medii de până la 10 grade Celsius, potrivit estimării Administrației Naționale de Meteorologie.

În Oltenia, vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, chiar rece în zilele de 7 şi 8 octombrie, când media maximelor diurne va fi de 14…16 grade. Apoi, temperaturile vor creşte de la o zi la alta, până la o medie regională de 21…24 de grade, caracterizând o vreme caldă. În privinţa regimului termic nocturn, valorile vor fi în general uşor mai ridicate decât cele specifice perioadei din an, cu o medie de 9 la 11 grade. Spre sfârşitul intervalului de referinţă se estimează o răcorire a vremii, iar temperaturile vor deveni normale pentru a doua decadă de octombrie. Vor fi ploi frecvente, în general moderate cantitativ, în perioada 7-8 octombrie. Apoi probabilitatea de ploi va fi foarte redusă, acestea putând apărea pe spaţii restrânse în zilele de 14 şi 16 octombrie.

La munte, vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, în special în zilele de 7 şi 8 octombrie, când media maximelor diurne va fi de 7…10 grade. Apoi, temperaturile vor creşte de la o zi la alta, până la o medie de 14 la 16 grade, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod obişnuit. În privinţa regimului termic nocturn se remarcă aceeaşi tendinţă de creştere uşoară şi treptată a temperaturilor către mijlocul lunii, de la o medie de 1…4 grade în primele zile spre valori de 6 la 9 grade. O răcorire a vremii este estimată şi pentru sfârşitul intervalului de prognoză. Precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse în jurul datei de 7 octombrie, după care va urma o perioadă cu probabilitate redusă de precipitaţii, exceptând data de 14 octombrie când acestea se pot semnala local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS