14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSancţiuni la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj

Sancţiuni la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj

Marinică Niculescu  a primit avertisment
Marinică Niculescu
a primit avertisment

Mai mulţi angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj au fost sancţionaţi de către Direcţia de Sănătate Publică, după ce o gravidă a aşteptat două ore să sosească o salvare care să o transporte de la Spitalul din Bumbeşti-Jiu, la Spitalul din Craiova. Gravida venise din Polovragi şi fusese internată săptămâna trecută la Spitalul din Bumbeşti-Jiu. Viitoarea mamă era însărcinată în şapte luni, însă au apărut complicaţii, fiind vorba de o naştere prematură şi apărând necesitarea acordării de asistenţă în regim de terapie intensivă pentru nou-născuţii gemeni. Astfel de servicii medicale erau disponibile cel mai aproape la Spitalul din Craiova. A fost însă nevoie de două ore până când medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj şi medicul ginecolog de la Spitalul din Bumbeşti-Jiu să se pună de acord în privinţa transferului gravidei, cu ambulanţa, la clinica din Craiova.

Directorul medical a fost destituit

În urma incidentului, Direcţia de Sănătate Publică Gorj a anunţat măsurile luate atât cu angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă responsabili în acest caz, cât şi cu medicul ginecolog de la Spitalul Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu.
Astfel, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, Marinică Niculescu, şi medicul ginecolog Damian Diţescu de la Spitalul Bumbeşti-Jiu s-au ales cu avertismente, în vreme de doctoriţa Claudia Popescu de la Ambulanţă a primit o sancţiune de 2.000 de lei, pentru că a refuzat să transporte gravida la spitalul din Bănie.
De sancţiuni pecuniare nu a scăpat nici Jana Prejbeanu, medic coordonator la SJA Gorj, în ziua respectivă, care a primit o amendă de 1.000 de lei. Nu în ultimul rând, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanță Gorj, Claudiu Constantinescu, a fost destituit. Este de amintit că se află în curs de derulare altă anchetă dispusă chiar de şeful Serviciului de Ambulanţă Gorj, Marinică Niculescu, care a primit deja avertisment din partea Direcţiei de Sănătate Publică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS