8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Peste 1.700 de studenţi au început noul an universitar la Severin

Mehedinţi: Peste 1.700 de studenţi au început noul an universitar la Severin

Foto: www.informatiadeseverin.ro
Foto: www.informatiadeseverin.ro

Un număr de 1723 de studenţi au început, azi, un nou an universitar la Centrul Universitar din Drobeta Turnu Severin, iar la festivitatea de deschidere a participat conducerea Universităţii din Craiova, dar şi autorităţile locale.

În faţa celor 420 de boboci ai Centrului Universitar din Drobeta Turnu Severin şi a corpului profesoral al instituţiei, rectorul Universităţii din Craiova, prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor a vorbit despre perioada dificilă prin care trece România din punct de vedere economic, morala şi ideologic, toate acestea făcând ca patru universităţi din ţară să îşi închidă porţile.
„Învăţământul universitar din România trece printr-o perioadă nu tocmai fastă. Este o perioadă de criză economică şi financiară, o perioadă de criză morală şi ideologică, o perioadă în care a fost afectată populaţia, veniturile acesteia, a afectat industria, economia în ansamblu, a afectat şi învăţământul superior din România. Patru universităţi şi-au închis porţile, iar altele şi-au redus dramatic numărul de studenţi. Universitatea din Craiova, în acest peisaj care pare sumbru, se prezintă ca o fericită excepţie. Toate programele de studiu au fost păstrate şi adaptate la cerinţele pieţei şi am reuşit să dezvoltăm anumite direcţii”, le-a transmis rectorul Universităţii din Craiova studenţilor şi profesorilor de la Centrul Universitar din Drobeta Turnu Severin.

La Severin, numărul studenţilor a scăzut, în acest an universitar, cu puţin peste 200 de locuri din cele la taxă.
„Toate programele de licenţă şi masterat sunt acreditate, avem un corp didactic bine pregătit, avem laboratoare performante şi o dotare, în general, foarte bună pentru pregătirea studenţilor noştri. Bobocilor le urez succes în activitatea lor, îi aşteptăm mereu lângă noi, să ne întrebe, să ne solicite pentru întrebările pe care le au, atât profesional cât şi pentru problemele vieţii cotidiene”, a declarat prof. univ.dr. Ion Ciupitu, prorector al Universitatăţii din Craiova.

Centrul Universitar din Drobeta Turnu Severin are înscrişi pentru anul universitar 2014 – 2015, peste 1.700 de studenţi. Dintre aceştia, 420 sunt studenţi în anul I, iar alţi 172 sunt masteranzi.


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS