8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljScandal și capete în gură la Postul de Poliție Brădești

Scandal și capete în gură la Postul de Poliție Brădești

Postul de poliție din Brădești a fost „scena“ unui scandal între un tânăr din comună și polițiști
Postul de poliție din Brădești a fost „scena“ unui scandal între un tânăr din comună și polițiști

Un doljean de 31 de ani a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de ultraj, fiind acuzat de procurorii din Filiași că l-ar fi altoit pe șeful de post din comuna doljeană Brădești. La rândul lui, doljeanul a depus o plângere împotriva a doi polițiști și un jandarm din Filiași, care l-ar lovit.

Scandalul în care a fost implicat Adrian Cătălin Velișcu, de 31 de ani, din Brădești, dar și doi polițiști din aceeași comună, s-a petrecut în noaptea de 15 spre 16 august, iar luni, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus trimiterea în judecată a doljeanului de 31 de ani pentru comiterea infracțiunii de ultraj, amenințare, lovire și tulburarea ordinii publice.
Anchetatorii au reținut că, în seara zilei de 15 august, Velișcu s-a dus împreună cu soția sa și cu doi amici la un local din Răcarii de Jos, unde a „consumat băuturi alcoolice până după miezul nopţii, iar, pe fondul unei stări conflictuale preexistente și a consumului de alcool, a avut o discuţie contradictorie cu Adrian Petcu, asupra căruia a exercitat acte de violenţă, în afara localului“.
Văzând că e vorba de scandal, angajații localului au anunțat polițiștii din Brădești, iar la fața locului a plecat Nicolae Bâlteanu, șeful de post, care era însoțit de agentul Marius Pîrvuică. Cei doi polițiști au găsit în apropierea localului câteva persoane care veniseră în ajutorul lui Petcu, așa că le-a cerut să se legitimeze, iar în acel moment a început scandalul. Procurorii susțin că Velișcu a ieșit din restaurant și a început să înjure și să amenințe atât polițiștii, cât și pe cei din grupul lui Petcu. Oamenii legii au hotărât să ducă la postul de poliție persoanele pe care încercau să le legitimeze, însă au fost urmați de Adrian Cătălin Velișcu, care era însoțit de soția sa și cei doi amici.
Aici, inculpatul a continuat scandalul și, în plus, a sărit cu picioarele pe capota mașinii lui Petcu, pe care a avariat-o. Ulterior, Velișcu a fost invitat în postul de poliție pentru a da o declarație, însă când au văzut că nu poate „din cauza stării de ebrietate în care se afla“, oamenii legii l-au sfătuit să se ducă acasă și să revină după ce se odihnește, însă tânărul a refuzat. „Inculpatul nu a dat curs solicitării agentului de poliţie şi cum atitudinea sa agresivă a continuat faţă de cei doi agenţi de poliţie, aceştia au încercat să-l scoată cu forţa din sediul poliţiei, moment în care în manifestarea sa violentă, inculpatul Velişcu Cătălin Adrian a proferat ameninţări cu acte de violenţă la adresa persoanei vătămate Bâlteanu Nicolae, concomitent cu aplicarea unei lovituri cu capul în regiunea feţei și mai multor lovituri cu picioarele în zona membrelor inferioare. Ulterior acestor manifestări violente, inculpatul Velişcu Cătălin Adrian a fost imobilizat și condus la Poliția Filiaşi de un echipaj mixt de poliţie și jandarmi, ce fusese chemat telefonic de persoana vătămată Bâlteanu Nicolae“, au mai reținut anchetatorii.

Apărarea lui Velișcu

În fața procurorilor, inculpatul nu a recunoscut că l-a altoit pe șeful de post și l-a amenințat cu moartea. A susținut că el a fost cel care a fost bătut, atât de polițiștii din Brădești, cât și de echipajul care l-a dus la Filiași. Drept dovadă a adus un certificat medico-legal, eliberat de IML Craiova, din care rezultă că a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare șase – șapte zile îngrijiri medicale și care pot data din noaptea de 15 spre 16 august, dar și mai multe fotografii și un CD.
De asemenea, persoanele care îl însoțeau au declarat că în momentul în care Velișcu a ieşit din sediul Postului de Poliţie Brădeşti era agitat și striga să se sune la 112 şi la presă, pentru că a fost bătut de polițiști. Procurorii din Filiași spun că afirmațiile inculpatului au fost contrazise de persoana vătămată și de martorii audiaţi, care au asistat direct la scandalul provocat de Velișcu.
„Prin urmare, coroborând declaraţiile inculpatului cu declaraţiile martorilor audiaţi în cauză, concluziile actului medico-legal, dar și rezultatul experimentului judiciar din data de 26.08.2014, cu care ocazie martorii au indicat cu precizie locul în care a fost lovită persoana vătămată Bâlteanu Nicolae şi locul în care se aflau când s-au comis faptele, considerăm că probele administrate confirmă vinovăţia inculpatului“, au mai consemnat procurorii în actul de acuzare.
Anchetatorii au dispus clasarea cauzei pentru purtare abuzivă în cazul celor doi polițiști din Brădeşti, însă au declinat cercetările în cazul celor doi polițiști și jandarmului din Filiași procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara.
Dosarul în care Adrian Cătălin Velișcu este acuzat de ultraj, amenințare, lovire și tulburarea ordinii publice a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Filiași luni, pe 29 septembrie.
Nicolae Bâlteanu, şeful de post din comuna Brădeşti, a declarat pentru GdS că nu poate comenta decizia procurorilor de a-l trimite în judecată pe inculpat, dar că aşteaptă ca instanţa să se pronunţe în acest dosar de ultraj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS