6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: 100.000 de petarde ascunse printre legume, descoperite la PTF Calafat

Dolj: 100.000 de petarde ascunse printre legume, descoperite la PTF Calafat

Petardele găsite ascunse printre legume au fost confiscate
Petardele găsite ascunse printre legume au fost confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – SPF Calafat au depistat un cetăţean român care intenţiona să introducă ilegal în ţară materiale pirotehnice  ascunse printre legume.

În această după-amiază, ora 01.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind ca pasager într-un microbuz marca Fiat, cetăţeanul român Gelu P., în vârstă de 38 de ani.
În urma controlului de frontieră, poliţiştii au descoperit în interiorul microbuzului 20 de baxuri cu materiale pirotehnice cu inscripţia TROPIC FIRE BG KO203T, MARCH CRACKER 3S (100.000 de petarde din categoria 4), ascunse printre cutiile cu legumele declarate. Cetăţeanul român nu a putut prezenta documente de provenienţă şi nici autorizaţie de deţinere, transport, comercializare şi import pentru articole pirotehnice.

Poliţiştii de frontieră au reţinut întreaga cantitate de petarde în valoare de 1.200 de lei în vederea continuării cercetărilor, iar bărbatului i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS