16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO elevă şi-a sugrumat nou-născutul şi l-a ars în spatele casei

O elevă şi-a sugrumat nou-născutul şi l-a ars în spatele casei

Eleva a ajuns pe mâna poliţiei
Eleva a ajuns pe mâna poliţiei

Caz şocant în comuna gorjeană Slivileşti. Alexandra, o elevă de 17 ani, din satul Şura, a născut acasă, şi-a sugrumat copilul abia adus pe lume, apoi i-a dat foc în grădina din spatele casei. Până şi anchetatorii au fost cutremuraţi de fapta respectivă, fiind primul caz de acest fel din judeţul Gorj, mai ales că mama este minoră. Potrivit anchetatorilor, minora, care este elevă la Colegiul Tehnic din Mătăsari, a născut vineri şi i-a dat foc nou-născutului chiar în aceeaşi zi. Tânăra a reuşit să ascundă foarte bine sarcina, întrucât părinţii fetei, care stau în aceeaşi casă, din satul Şura, nu au ştiut că eleva este gravidă. Fata a mers ieri la liceul unde învaţă şi într-o pauză a luat legătura cu psihologul şcolii, căruia i-a spus că nu se simte bine.

A mărturisit tot

Fata de 17 ani a mărturisit totul în faţa psihologului, cum a rămas însărcinată cu un tânăr, cum a ascuns sarcina pe toată perioada verii şi cum vineri a intrat în chinurile facerii. Angajatul instituţiei de învăţământ preuniversitar din Mătăsari şi-a dat seama că este cazul să anunţe poliţia, iar o echipă de anchetatori a sosit la faţa locului pentru a o ridica pe tânără. Eleva a fost adusă ieri, la audieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. După ce a stat de vorbă mai multe ore cu un procuror criminalist, fata a mers alături de o echipă de investigatori în Slivileşti, satul Şura, pentru a le arăta locurile unde s-au produs faptele şi pentru a identifica resturile din cadavrul nou-născutului. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj şi procurorul continuă ancheta, urmând ca eleva să fie supusă unor expertize de specialitate şi să decidă în funcţie de acestea măsuri corespunzătoare. Fata a dorit ca prin arderea cadavrului să şteargă urmele sarcinii, însă nu a rezistat psihic şi a mărturisit totul în faţa psihologului şcolar.

Încă o mamă suspectă de pruncucidere

Poliţiştii gorjeni au identificat ieri încă o mamă din Gorj care a renunţat la copil imediat ce l-a născut. Femeia are 30 de ani, este din comuna Cătunele şi şi-ar fi aruncat nou-născutul în haznaua amenajată în curtea casei. Poliţiştii au început, de asemenea, o anchetă, pentru a stabili condiţiile în care a murit copilul. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS