14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Zeci de elevi au fost informaţi cu privire la victimizarea minorilor

Mehedinţi: Zeci de elevi au fost informaţi cu privire la victimizarea minorilor

Activităţile specifice din campania „Săptămânii prevenirii criminalităţii” au continuat şi azi, la Drobeta Turnu Severin, iar poliţiştii au organizat o acţiune  dedicată prevenirii  victimizarii minorilor.

Astfel, Compartimentul Prevenire din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi s-a întâlnit cu elevii Colegiului Tehnic „Decebal” din municipiul Drobeta Turnu Severin, cu care au discutat despre prevenirea comportamentelor de risc, a traficului de persoane şi a consumului de droguri.
La întâlnire au participat specialişti ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog şi a  Centrului de Asistenţă a Victimelor Traficului de Persoane  din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi, dar şi  reprezentanţi ai elevilor din nouă licee din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Au fost prezentate filme educative, exemple din cazuistica poliţiei, şi au fost distribuite pliante cu recomandări preventive. Au avut loc, totodată, dezbateri privind legislaţia specifică în domeniu, referitoare la lipsa de supraveghere a tinerilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate şi aderarea acestora la diferite grupuri infracţionale.


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS