11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Fabrica Siniat de la Turceni va oferi 80 de locuri de muncă

Gorj: Fabrica Siniat de la Turceni va oferi 80 de locuri de muncă

Compania Siniat, membră a grupului Etex, derulează în prezent construcţia fabricii de gips-carton de la Turceni. Astfel, potrivit lui Marc-Andre Fritsche, directorul general al companiei, în 2015 unitatea de producţie va putea oferi 80 de locuri de muncă, care vor fi date cu prioritate locuitorilor din Turceni şi celor din localităţile învecinate. Acest lucru va face să crească operativitatea servirii clienţilor atât la nivel naţional cât şi la export.

Fabrica Siniat de la Turceni este unul dintre cele mai importante proiecte din Romania care pune un accent deosebit pe economisirea resurselor naturale şi protecţia mediului.Folosind materie primă provenită de la Termocentrala Turceni a Complexului Energetic Oltenia, fabrica de gips-carton de la Turceni este singura unitate productivă de acest tip din România.
Valoarea investiţiei pentru Fabrica de gips-carton Siniat se ridică la 50 de milioane de euro şi este finanţată în totalitate de către Etex Group, compania-mamă a Siniat România. Întreaga linie tehnologică va fi adusă din Germania, iar tot personalul care va lucra în fabrica de la Turceni va fi specializat în Bucureşti, Italia şi Germania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS