13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Se strâng rechizite pentru aproape 2.500 de elevi din mediul rural

Craiova: Se strâng rechizite pentru aproape 2.500 de elevi din mediul rural

În perioada 29 septembrie – 1 noiembrie 2014, World Vision România- Biroul Zonal Dolj, derulează campania locală „COLECTA DE RECHIZITE” cu scopul de a strânge, cu sprijinul a cât mai multor oameni binevoitori,  diferite produse (caiete, blocuri de desen, creioane, penare, pixuri, carioci, ghiozdane, acuarele şi pensule) care vor fi donate unui număr de 2469 de copii din mediul rural doljean, preşcolari şi şcolari, beneficiari ai proiectelor fundaţiei.

Această campanie se derulează în urma studiului „Bunăstarea Copilului din Mediul Rural, 2014” realizat de fundaţia World Vision România, pe un eşantion de 2774 gospodării, din care a reieşit că lipsa resurselor materiale reprezintă 45% din motivele invocate de părinţi pentru abandonul şcolar.

Oricine doreşte să ajute copiii din mediul rural cu rechizite pentru şcoală, le poate dona în unul dintre următoareele centre de colectare:
– Casă de Cultură Trăian Demetrescu, Strada Trăian Demetrescu 31, Craiova
– Teatrul de Păpuşi ,,Colibri”, Craiova, Str.Calea Bucuresti nr. 56, Craiova
– Teatrul Naţional ,,Marin Sorescu”, Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11 (Rechizitele pot fi aduse la intrarea lateral – pe partea cu universitatea, la casa de bilete şi în foaier cu ocazia spectacolelor de teatru)
– Radio România Oltenia – Craiova, Bulevardul Ştirbei Vodă, nr.3, Craiova
– Librăria Elena Farago, Str. Bibescu, nr 58, Craiova,
– Skoobooks, Alexandru Macedonski, nr. 6, et. 1, Craiova.

De asemenea, în cadrul campaniei, există parteneri care realizeaza colecta intern, cu sprijinul angajaţilor sau al profesorilor şi al elevilor: Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade”, Şcoala Gimnazială „Alexandru Macedonski”, Şcoala nr. 29 „Nicolae Romanescu”, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ţiţeica”, Şcoala Gimnazială „Sf. Gheorghe”, şi Liceul de Arte „Marin Sorescu”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS