17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Programul campaniei "Săptămâna prevenirii criminalităţii"

Craiova: Programul campaniei „Săptămâna prevenirii criminalităţii”

Poliţiştii doljeni desfăşoară, până vineri, diverse activitătăţi de informare a cetăţenilor, cu ocazia campaniei „Săptămâna prevenirii criminalităţii”.

În cursul acestei zile, dedicată prevenirii victimizării minorilor, poliţiştii doljeni vor desfăşura următoarele activităţi :
– Începând cu ora 12.00 vor organiza împreună cu specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale Impotriva Traficului de Persoane – Centru Regional Craiova, pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova,  o activitate de informare a adolescenţilor, ocazie cu care vor fi distribuite materiale informative conţinând recomandări pentru prevenirea traficului de persoane.
– La ora 13.00, poliţişti împreună cu specialişti din cadrul B.C.C.O Craiova – Serviciul de combatere a criminalităţii informatice, se vor deplasa  la Liceul Teoretic „Henri Coandă” din Craiova, unde va avea loc o dezbatere cu tema „Prevenirea victimizării minorilor în mediul on-line”  la care vor participa elevi şi profesori.
Vor participa împreună cu reprezentanţii  Agenţia Naţională Antidrog-Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj la o sesiune de instruire a specialiştilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Dolj cu privire la modalităţile de intervenţie în cazul copiilor aflaţi în dificultate, datorită consumului propriu sau de către persoanele care îi au în îngrijire, de alcool sau droguri.

Mâine, 1 Octombrie , ziua dedicată prevenirii infracţiunilor de furt

Vor avea loc activităţi informative-preventive în pieţele agroalimentare: Piaţa Centrală, Piaţa Craioviţa Nouă, Piaţa Valea Roşie, Piaţa Gării, Piaţa Brazda lui Novac  în vederea transmiterii către cetăţeni de recomandări destinate prevenirii furturilor din locuinţe şi furturilor din buzunare şi genţi.
De asemenea, se vor desfăşura activităţi informative-preventive, în care poliţiştii împreună cu Secţia Regională de Poliţie Transporturi Craiova – Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Dolj, în gările feroviare  Craiova, Filiaşi, Băileşti, Calafat, cât şi în trenurile de calători care circulă pe raza judeţului Dolj în vederea transmiterii către călători de recomandări destinate prevenirii furturilor din locuinţe şi furturilor din buzunare şi genţi.
La staţiile de radioamplificare din gările feroviare Craiova şi Filiaşi şi Aeroportul Internaţional Craiova vor fi difuzate cele două spoturi audio conţinând recomandări destinate reducerii riscului de victimizare în cazul infracţiunilor de furt din locuinţe şi din autoturisme.

Joi, 2 Octombrie, ziua dedicată prevenirii infracţiunilor comise cu violenţă

Poliţiştii vor organiza, împreună cu psihologi din cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor Craiova, la Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova, o activităţi de prevenire a violenţei intrafamiliale în cadrul căreia elevele vor primi recomandări cu privire la importanţa stabilirii unor reguli şi limite de toleranţă încă de la începutul unei relaţii, astfel încât aceasta să fie una sănătoasă, lipsită de forme de violenţă.

De asemenea, în cartierul Craioviţa Nouă din Craiova se va desfăşura o activitate de informare a femeilor cu privire la măsurile antivictimizare şi la normele legislative care vin în sprijinul victimelor violenţei domestice.  Activitatea va fi desfăşurată de poliţişti şi eleve ale Liceului Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova care vor purta tricouri inscripţionate cu mesaje antivictimizare.

Vineri, 3 octombrie ,ziua dedicată siguranţei rutiere

Se va organiza, la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova, o activitate preventivă în cadrul căreia polţiştii vor face recomandări preventive şi vor aplica chestionare pentru verificarea cunoştinţelor de legislaţie rutieră, iar voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Dolj vor face demonstraţii de acordare a primului ajutor.
Va fi organizat şi un exerciţiu de simulare a unui accident de circulaţie a cărui cauză o constituie traversarea neregulamentară  de către pietoni şi acordarea primului ajutor, împreună cu voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Dolj.
De asemenea, pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, se va amplasa pe o platformă, un autoturism avariat într-un accident rutier, în scopul conştientizării populaţiei cu privire la consecinţele nerespectării regulilor de circulaţie rutieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS