15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliția Locală, atentă la „vocile“ din cartierul Craiovița Nouă

Poliția Locală, atentă la „vocile“ din cartierul Craiovița Nouă

Poliția Locală Craiova a efectuat mai multe controale în cursul ultimelor săptămâni, în urma sesizărilor făcute de cetățeni la întâlnirea „Fii vocea cartierului tău!“ din Craiovița Nouă. Autoritățile au constatat că mai multe baruri nu aveau autorizație de alimentație publică sau de funcționare și au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale.

În urma problemelor sesizate de cetățeni în cadrul întâlnirii „Fii vocea cartierului tău!“ de pe 16 septembrie din Craiovița Nouă, organizată de Gazeta de Sud în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova și cu sprijinul Școlii nr. 32 „Alexandru Macedonski“, Poliția Locală a desfășurat mai multe controale. În urma acestora, au fost constatate mai multe nereguli.

Două societăți fără autorizație de alimentație publică, la Racheta

Spre exemplu, Adriana Iliuță a povestit, în cadrul întâlnirii, că în zona complexului Racheta funcționează mai multe „păcănele“ care creau disconfort locuitorilor din zonă, iar Poliția Locală a constatat că acestea erau patru la număr. „Două societăți din cele patru nu dețineau autorizația de alimentație publică (ce se emite de către Primăria Municipiului Craiova), motiv pentru care polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale. De asemenea, administratorii socie­­tăților în cauză, situate în zona Racheta, au fost atenționați cu privire la respectarea Legii nr. 61/1991 republicată, pentru faptele de încălcare a ordinii și liniștii publice, precum și cu privire la respectarea programului de funcționare“, se arată în răspunsul oferit de Poliția Locală Craiova. Mai mult, cazul a fost preluat și de polițiștii de la Secția nr. 5, pentru monitorizarea zonei și sancționarea persoanelor care încalcă prevederile legale.
Privind sesizarea lui Cristian Ștefănescu, ce explica faptul că la parterul blocului 15 de pe strada George Enescu nr. 76 își desfășoară activitatea un restaurant care pare să nu respecte nici o autorizație de construire din cauza unor „tinichele care flutură pe el“, poliția a descoperit că, într-adevăr, societatea nu avea o autorizație de funcționare emisă de Primăria Craiova. Proprietarul a fost sancționat contravențional și i s-a pus în vedere să ia măsurile necesare privind siguranța în exploatare a construcției.

Amenzi pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public

Polițiștii locali au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale persoanelor care au fost depistate aruncând gunoiul pe domeniul public
Polițiștii locali au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale persoanelor care au fost depistate aruncând gunoiul pe domeniul public

Polițiștii au mai intervenit în zona scuarului amenajat cu gazon dintre restaurantul Segarcea și Poșta din Craiovița, unde cetățeanul Tudor Chirițescu sesiza că lumea face mizerie, nerespectând ordinea și curățenia. „Patrulele Poliției Locale, care monitorizează zona respectivă, au luat măsuri de sancționare contravențională, în mai multe rânduri, împotriva persoanelor care au fost depistate aruncând diferite resturi, ambalaje provenind de la produsele alimentare/nealimentare, în alte locuri decât cele special amenajate. Această zonă este inclusă în itinerariile de patrulare ale polițiștilor locali și va rămâne în atenția patrulelor de ordine publică, în vederea luării măsurilor ce se impun“, a transmis Poliția Locală.
Altă verificare a fost făcută în fața blocului 24, unde Valeriu Staicu, alt locuitor al cartierului, a povestit că există un teren de 300 de metri pătrați închis abuziv cu gard. „Din verificările efectuate, s-a constatat că împrejmuirea existentă a fost executată de locatarii blocului cu mai mult timp în urmă, pentru protecția zonei aferente blocului, ea asigurând păstrarea în condiții bune a spațiului verde existent“, a constatat poliția.

Cuantumul sancțiunilor, 1.400 de lei

Autoritățile au mai verificat o sesizare a lui Aurel Iordăchioiu, care spunea că locatarii din cartier au deteriorat gărduțurile de la locurile de joacă pentru a-și parca mașinile, însă suspiciunea nu a fost confirmată. Nu în ultimul rând, a mai fost verificată și zona Segarcea, unde Ion Popescu a sesizat că există persoane care se strâng la un atelier auto, consumă băuturi și nu respectă ordinea publică. „Polițiștii locali au stabilit, în urma verificărilor efectuate, faptul că pe strada Constantin Brâncoveanu, vizavi de restaurantul Segarcea, există două terenuri virane, proprietăți private, iar pe acestea sunt parcate autoturismele locatarilor din zonă, nefiind identificate persoane care să desfășoare activități de reparații auto. Proprietarii au fost atenționați cu privire la obligativitatea privind împrejmuirea acestora“, a explicat Poliția Locală, menționând, totodată, avertizarea proprietarilor în ceea ce privește încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Cuantumul sancțiunilor contravenționale aplicate în urma controalelor s-a ridicat la valoarea de 1.400 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS