13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMarcaje destinate nevăzătorilor, la Drobeta Turnu Severin

Marcaje destinate nevăzătorilor, la Drobeta Turnu Severin

În staţiile de autobuz şi în intersecţiile din municipiul Drobeta Turnu Severin a început montarea unor benzi rezonatoare, destinate persoanelor cu deficienţe de vedere, menite să le înlesnească acestora traversarea străzilor şi accesul la mijloacele de transport în comun.

Marcajele destinate nevăzătorilor se montează, pentru început, în nouă staţii de autobuz şi în 11 intersecţii, măsura făcând parte dintr-un proiect pilot, demarat de Primăria Drobeta Turnu Severin, la solicitarea persoanelor cu deficienţe de vedere. Potrivit lui Valeriu Imbri, reprezentantul constructorului care montează benzile rezonatoare, marcajele sunt confecţionate dintr-un material special: „Am început pe 24 septembrie montarea benzilor. Este un marcaj pentru persoanele nevăzătoare, care să le ajute să găsească direcția și să urce în autobuz. Se vor monta şi în intersecţii, înainte de trecerile de pietoni, pe trotuar. Benzile sunt făcute dintr-un material special, cu denivelări, care se lipesc cu o vopsea specială“.

Municipalitatea intenţionează să extindă proiectul în mai multe zone ale oraşului, dacă benzile rezonatoare le vor fi utile persoanelor cu deficienţe de vedere.
„Avem nouă staţii de autobuz pe care le marcăm şi 11 intersecţii din oraş, în care vom interveni. Este un proiect în valoare de aproape 100.000 de lei plus TVA. Sperăm ca prin acest proiect să îi sprijinim pe cei care au deficiențe de vedere“, a declarat miercuri, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu. Potrivit acestuia, proiectul poate fi extins şi la semafoare, unde se pot monta indicatoare acustice care să ajute persoanele nevăzătoare să traverseze strada în siguranţă. Conform statisticilor, în judeţul Mehedinţi sunt înregistrate 4.000 de persoane cu deficienţe de vedere.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS