16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCum va arăta noua Piață a Gării?

Cum va arăta noua Piață a Gării?

SC Piețe și Târguri Craiova SRL a început proiectarea pentru reabilitarea Pieței Gării, o investiție anunțată încă din luna iunie. Societatea își dorește să închidă piața cu un sistem de uși-rulou, funcțional atât vara, pe timpul nopții, cât și nonstop iarna. Noua piață ar urma să arate ca fosta hală a măcelarilor din Piața Nouă (Marșeu), iar reprezentanții Piețelor cer sugestii din partea craiovenilor.

SC Piețe și Târguri Craiova SRL a anunțat că în 2015 va fi renovată Piața Gării după modelul fostei hale a măcelarilor din Piața Nouă (Marșeu). De proiectare se va ocupa firma TOPGES PROIECT SRL, iar reprezentanții piețelor sunt deschiși la sugestiile craiovenilor. „Pentru Piața Gării s-a semnat contractul în ceea ce privește proiectarea. Aceasta este în curs, iar noi am gândit-o astfel încât să semene cu hala de carne din Piața Centrală. Costurile vor fi suportate din bugetul propriu, având în vedere profitul societății până în prezent. În același timp, suntem în continuare deschiși ideii de împrumut pe care am anunțat-o în luna iunie“, a explicat Adrian Dinu, purtătorul de cuvânt al Piețe și Târguri. Societatea vorbea, la începutul verii, despre contractarea unui împrumut de 800.000 de lei pentru reabilitarea mai multor piețe craiovene și înființarea unora noi. Valoarea respectivă a fost aleasă pentru că rata lunară probabilă ar fi de 15.000 de lei, sumă pe care societatea o poate susţine fără să afecteze alte cheltuieli sau activitatea curentă.

Modernizarea, din primăvara anului viitor

Piața ar urma să fie prevăzută cu un sistem de închidere cu uși-rulou, utilizat atât vara, pe timp de noapte, cât şi iarna, atât pe timp de zi, cât şi pe timpul nopţii. Execuția lucrărilor, care vor respecta regulile de conformare arhitecturală a construcțiilor stabilite la nivel de municipiu, ar urma să înceapă anul viitor în primăvară. În ceea ce privește banii, Piețe și Târguri are deja fondurile disponibile pentru lucrare. Deși nu au fost evaluate, momentan, costurile pentru noua piață de la Gară vor putea fi suportate din resursele proprii ale societății care a realizat, până în luna august, un profit de 764.233 de lei. SC Piețe și Târguri Craiova SRL preconizează că va ajunge, până la finele anului în curs, la un profit de aproximativ un milion de lei, bani care vor permite atât realizarea acestei investiții, cât și a celorlalte obiective pe care societatea intenționează să le atingă. Piața Gării găzduiește, în prezent, zeci de comercianți. Ea a fost dată în folosință în anul 1974 și are o suprafață de circa 740 de metri pătrați.

Craiovenii, rugați să vină cu sugestii

SC Piețe și Târguri Craiova SRL îndeamnă craiovenii să vină cu sugestii în ceea ce privește Piața Gării. Acestea pot fi făcute atât prin intermediul e-mail-ului, la adresa [email protected], cât și la sediul administrativ al societății din Piața Centrală. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS