16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLungă-i aşteptarea în şcolile din Mehedinţi

Lungă-i aşteptarea în şcolile din Mehedinţi

Elevii din Mehedinţi nu beneficiază de Programul „Laptele şi Cornul“, la mai bine de o săptămână de la începerea anului şcolar. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Mehedinți, produsele vor putea fi livrate după jumătatea lunii octombrie, din cauza întârzierii procedurii de licitaţie a contractului de achiziţie.

Cei aproximativ 25.000 de elevi din Mehedinţi, din clasele 0-VIII, beneficiari ai programului „Laptele şi Cornul“, nu au primit de la începutul anului şcolar produsele respective şi nici nu le vor primi până la mijlocul lunii octombrie.
Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Mehedinţi, de vină pentru întârziere ar fi procedurile greoaie de licitaţie care trebuie urmate pentru atribuirea contractului de achiziţie a produselor.
Secretarul Consiliului Judeţean Mehedinţi, Ladislau Mednyanszky, a explicat în şedinţa de Colegiu Prefectural de ieri că s-a încercat încheierea unui contract temporar, pentru ca elevii să primească până la mijlocul lunii octombrie produsele din cadrul programului „Laptele şi Cornul“, dar Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice nu şi-a dat acordul în acest sens.
„Anunţul de participare la licitaţie pentru atribuirea contractulului de furnizare şi distribuţie a produselor de panificație şi lactate în cadrul programului naţional «lapte-corn» 2014-2015 a fost publicat pe site-ul de licitaţii publice de către Consiliul Judeţean Mehedinţi pe 15 august. Din cauza termenelor foarte lungi de licitaţie deschise, respectiv 43 de zile, deschiderea ofertelor va avea loc pe 29.09.2014, urmând ca semnarea contractului să se facă în cel mult 20 de zile, perioada de evaluare a acestor oferte. Am încercat deblocarea situaţiei printr-o negociere, fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare. Am cerut punctul de vedere al ANRMAP-ului care nici până acum nu a sosit“, a declarat Mednyanszky.
Conform termenelor care trebuie urmate pentru legalitatea licitaţiei pentru programul „Laptele şi Cornul“, produsele ar urma să fie livrate la jumătatea lunii octombrie.
În judeţul Mehedinţi, sunt peste 25.000 de elevi care ar trebui să primească zilnic la școală lapte şi corn – 4.710 preşcolari, 10.788 de elevi din clasele 0 – IV şi 9.941de elevi din clasele V-VIII. Valoarea contractului depăşeşte patru milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS