17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJurnaliști GdS, agresați de reprezentantul firmei JobGo

Jurnaliști GdS, agresați de reprezentantul firmei JobGo

http://www.youtube.com/watch?v=SxCJUVVJ3RU

O echipă a Gazetei de Sud şi a postului alege tv a fost agresată ieri de reprezentantul firmei de recrutare JobGo Arobas. Incidentul a avut loc în sediul Camerei de Comerț și Industrie Dolj, unde compania are un spațiu închiriat. Redactorii au încercat să obțină un punct de vedere cu privire la reclamațiile primite împotriva firmei respective pe adresa redacției.

După ce GdS a publicat două articole, pe 8 și 9 septembrie 2014, în care dezvăluia practicile JobGo Arobas SRL în relația cu oamenii care veneau la sediul societății pentru a se angaja, pe adresa redacției au continuat să vină reclamații împotriva firmei de recrutare.
În urmă cu câteva săptămâni, mai mulți oameni s-au plâns GdS că o firmă de recrutare cheamă oamenii la interviuri și le sugerează să plătească 68 de lei pentru a le crea un CV EuroPass, pentru a fi introduși în baza de date și pentru a fi recomandați cu prioritate firmei de angajare. JobGo Arobas SRL publică anunțuri de angajare în diverse publicații și alte medii online, prin care promite locuri de muncă în diverse meserii și salarii atractive. Firma a închiriat spații în sediul Camerei de Comerț și Industrie Dolj.
Marți, 16 septembrie, încă o persoană s-a plâns despre practicile firmei de recrutare JobGo Arobas SRL. „Am citit un anunț publicat în ziarul dumneavoastră, în care se spunea doar atâta: „Angajez ambalator colete. 1.100 RON“ și dădeau un număr de telefon. Dar, când am sunat la numărul ăla, m-au pasat de la unul la altul și așa am aflat că am ajuns tot la firma aia, JobGo. Eu am mai fost la ei acum o săptămână și mi-au cerut 68 de lei ca să mă bage în baza lor de date. Eu credeam că ei mă angajează, că așa erau anunțurile. Le-am cerut să mă pună în legătură cu firma care angajează și nu m-au pus, iar eu bani nu le-am dat. Pentru ce să le dau 68 de lei? Vă rog să faceți ceva, că aceștia își bat joc de oameni, doamnă! Ei spun în anunț că angajează… Nu se poate să vină omul de la zeci de kilometri să dea interviu la firmă de angajare și află acolo că e firmă de recrutare și mai cer și bani ca să te bage în baza lor de date“, a reclamat la GdS, Ion Măndoiu, din comuna doljeană Sopot.

O firmă de IT neagă orice legătură cu firma de recrutare

Alt craiovean, care nu dorește să-i dezvăluim identitatea, a declarat că a găsit un anunț postat pe site-ul tocmai.ro, potrivit căruia o firmă angajează „operatori introducere și validare date (30 de posturi)“. Odată ajuns la sediul firmei din incinta Camerei de Comerț Dolj, craioveanul a constatat că este vorba de firma JobGo. „Eu nu am plătit, pentru că mi-am dat seama că ei dăduseră un anunț fictiv de angajare pe tocmai.ro. Eu doream să ajung la angajator, nu la recrutor. I-am întrebat unde sunt posturile respective de operatori introducere date și mi-au spus că sunt la firma ACEZ NET“, a declarat craioveanul. Anunțul de angajare de pe tocmai.ro apare ca fiind postat de persoana fizică ACEZ NET.
Contactat telefonic, reprezentantul firmei ACEZ NET a negat orice legătură JobGo Arobas. „Nu am dat noi niciodată anunțuri de angajare și nu avem nici o legătură cu firma aceea de recrutare. Nu am încheiat nici un contract cu ei și cu nici un alt recrutor. Este o măgărie ceea ce se întâmplă, că se folosesc de numele nostru. M-au mai sunat mulți oameni, care mi-au spus că au luat anunțul de pe tocmai.ro și m-au întrebat dacă angajăm operatori. Nu m-am dus la poliție, pentru că am crezut că e vreo greșeală la numărul de telefon. Noi suntem, într-adevăr, o firmă de IT, cu sediul la Cârcea, dar suntem trei băieți și nu angajăm“, a declarat pentru GdS Florin Mecu, reprezentantul firmei ACEZ NET.

Echipa GdS, bruscată în holul Camerei de Comerț

O echipă GdS și alege TV s-a deplasat ieri la sediul firmei JobGo Arobas SRL, care a închiriat spații la parterul și etajul I al Camerei de Comerț. După ce s-au prezentat, redactorul și cameramanul GdS au cerut să discute cu un reprezentant al firmei în cauză, în legătură cu plângerile împotriva firmei sosite pe adresa ziarului. Cel care s-a prezentat drept reprezentant al firmei a cerut să așteptăm, apoi a ieșit afară și a chemat alți doi reprezentanți ai firmei, care semănau izbitor între ei și despre care ulterior am aflat că sunt frați. Am spus doar «Bună ziua!», iar unul dintre cei doi, Ovidiu Dănuț Marcu, a început să ne bruscheze și să lovească în camera video. Acesta spunea să ieșim din sediul lui, deși eram în holul de la intrarea în sediul Camerei de Comerț, deci într-un spațiu unde este permis accesul publicului larg.
După acest incident, un echipaj de la Secția de Poliție nr. 1 Craiova s-a deplasat la fața locului, legitimându-l pe fratele agresorului, Alexandru Ionuț Marcu, care luase parte la incident și care s-a prezentat drept reprezentantul firmei JobGo. Poliția a demarat verificările în acest caz, pe numele agresorului fiind depusă plângere, în baza articolului 193 din Codul Penal, pentru lovire și alte violențe.
Fratele agresorului, Alexandru Ionuț Marcu, este cunoscut publicului larg de la show-ul de televiziune „Românii au talent“, de la ProTv, el prezentând numere de magie în acel show tv.

Camera de Comerț dezaprobă comportamentul chiriașului său, JobGo Arobas

Am cerut un punct de vedere și de la proprietarul clădirii în care își desfășoară activitatea firma JobGo Arobas SRL. „Ne exprimăm dezacordul total și regretul privind atitudinea reprezentanților firmei JobGo Arobas SRL. Camera de Comerț are 14 chiriași și nu este responsabilă de comportamentul conducerii și personalului acestor firme. În funcție de rezultatul controalelor competente, vom lua măsurile ce se impun, respectiv încetarea relațiilor contractuale cu acest chiriaș“, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj, Gabriel Vlăduț.

Cine este JobGo Arobas SRL

Firma JobGo Arobas SRL este înregistrată în București și figurează cu un punct de lucru în Craiova. Potrivit datelor din Registrul Comerțului, asociat unic la JobGo Arobas SRL din București este o tânără doljeancă. Iovănel Ana-Maria, născută în Craiova în 1990, este și asociatul firmei respective, dar și administrator. Obiectul principal de activitate al firmei, conform codificării CAEN 8219, este de „Activităţi de fotocopiere, de pregătire a documentelor şi alte activităţi specializate de secretariat“. Firma JobGo a fost înființată în februarie 2014.

Poliția s-a sesizat în urma articolelor GdS

„În urma articolelor apărute în Gazeta de Sud, ofițerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu inspectorii ITM Dolj, au efectuat un control la punctul de lucru al firmei respective, pentru a se stabili dacă faptele sesizate se confirmă. În prezent, se continuă cercetările“, a declarat Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Ce anunțuri dă firma de recrutare în mass-media și pe diverse site-uri

Firma JobGo postează anunțuri de angajare pe diverse site-uri și la mica publicitate în ziare, oferind salarii atractive. La majoritatea anunțurilor sunt date aceleași numere de telefon, 0764.989.622 și 0764.311.867. Cine sună este direcționat la angajații firmei JobGo Arobas SRL. Oamenii sunt chemați la sediul firmei din strada Brestei, din incinta Camerei de Comerț, unde li se cer 68 de lei, dacă vor să li se facă un CV EuroPass și să fie recomandați cu prioritate firmei care angajează. Oamenii nu știu dacă firma JobGo are vreun contract cu angajatori reali și nici câte persoane au fost astfel angajate. Până acum au fost date anunțuri la mica publicitate, la care figurează numerele de telefon respective pentru diverse ocupații: pizzar (1.600 de lei salariu), consilier marketing executive, ambalator colete (1.100 de lei), asistenți farmacie, secretare, cinci posturi de inspectori de resurse umane, consultant fonduri europene etc.
Culmea este un anunț în care se spune așa: „Companie angajează lăcătuși mecanici, sudori CO2, instalatori tehnico- sanitare. Oferim salarii competitive. Cerem și oferim seriozitate. Relații la telefon: 0764.989.622“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS