22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalA pierdut controlul volanului și s-a făcut praf

A pierdut controlul volanului și s-a făcut praf

Un bărbat de 45 de ani din Drobeta Turnu Severin și-a pierdut viața în urma unui accident de circulație extrem de violent, produs sâmbătă dimineață pe DE 70, în propierea localității Tatomirești. În accidentul în care au fost implicate două autoturisme, o autoutilitară și un tir, au mai fost rănite trei persoane, printre care și fiul bărbatului de 45 de ani.

Bucăți de plastic, de motor și caroserie erau împrăștiate pe câteva zeci de metri. Printre ele, în apropierea unui tir răsturnat, se vedea un morman de fiare contorsionate care părea a fi partea din față a unui Volkswagen Golf. Partea din spate a autoturismului, atât cât mai rămăsese din ea, ajunsese la vreo 20 de metri mai în față, pe marginea șoselei. Lângă ea, zăceau un BMW și o autoutilitară, ambele avariate după impactul cu același VW Golf. În urma accidentului în care au fost implicate cele patru autovehicule, șoferul Volkswagenului, un bărbat de 45 de ani din Drobeta Turnu Severin, a murit pe loc, iar alte trei persoane, printre care și fiul mehedințeanului, care se afla la volanul BMW-ului, au fost rănite și transportate la Spitalul de Urgență Craiova. Acesta este rezultatul unui accident de circulație produs sâmbătă dimineață, în jurul orei 10.30, pe DE 70, la intrare în satul Tatomirești, din cauza vitezei excesive cu care circula șoferul de 45 de ani.

Accident între patru autovehicule

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, din primele cercetări ale poliţiştilor de la Rutieră s-a stabilit că Marin Catană, de 45 de ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism Volkswagen Golf pe DE 70 dinspre Craiova către Filiaşi, într-o curbă la stânga a pierdut controlul direcţiei, a pătruns pe contrasens și a lovit frontal un tir condus regulamentar din sens opus de Adrian Olteanu, de 47 de ani, din Bucureşti.
În urma impactului, Golful a fost proiectat înapoi pe sensul său de mers și a fost lovit în plin de un BMW condus de Alexandru Catană, de 19 ani, fiul lui Marin Catană. În accident a mai fost implicat și un al patrulea autovehicul, o autoutilitară Mercedes care circula tot către Filiași, condusă de Răzvan Silaghi, de 30 de ani, din Carei, judeţul Satu Mare. Autoutilitara a lovit ce mai rămăsese din VW Golf după impactul cu tirul și cu BMW-ul.
Încercând să evite impactul cu Golful scăpat de sub control, șoferul tirului a tras dreapta de volan, moment în care remorca a intrat în balans și s-a răsturnat pe șosea.   
În urma impactului violent, Goful s-a rupt în două și a fost împrăștiat pe câteva zeci de metri, iar Marin Catană a murit pe loc. La locul accidentului, pompierii doljeni au trimis o ambulanță SMURD și un echipaj de descarcerare, iar Serviciul de Ambulanță Dolj alte două ambulanțe, care au preluat și transportat la Spitalul de Urgență Craiova trei persoane rănite. Este vorba de Constantin Piele, de 66 de ani, din Filiași, pasager în BMW-ul condus de tânărul de 19 ani, dar și de Alexandru Catană și Adrian Olteanu.
Medicii au stabilit că bărbatul de 66 de ani a fost rănit grav, acesta suferind o fractură de tibie, fracturi costale și mai multe leziuni în urma impactului dintre BMW și VW Golf. Din fericire, Alexandru Catană și șoferul tirului au scăpat cu leziuni care nu le pun viața în pericol.
Polițiștii de la Seviciul Rutier Dolj spun că responsabil pentru producerea accidentului de circulație este Marin Catană, care nu a adaptat viteza la condiţiile meteo-rutiere (carosabil umed), a pierdut controlul direcției și a intrat pe contrasens.
Sâmbătă dimineață, Marin Catană și fiul său se întorceau de la Craiova, de unde Alexandru Catană își cumpărase BMW-ul cu care circula în spatele Volkswagenului condus de tatăl său. Șoferii care au trecut prin zonă își făceau cruce, iar mulți spuneau că nu au văzut în viața lor o mașină atât de avariată în urma unui accident de circulație.

Sancțiuni pentru vitezomani

Culmea este că, la sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dolj au organizat o acțiune „pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun atunci câd încalcă regimul legal de viteză“, după cum au precizat reprezentanții IPJ Dolj. În urma acțiunii, polițiștii doljeni au dat 115 amenzi, dintre care 30 șoferilor care nu au respectat viteza legală. De asemenea, oamenii legii au suspendat nouă permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS