10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSlatina: Curs gratuit de baby-sitter

Slatina: Curs gratuit de baby-sitter

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România a anunţat că începând cu luna octombrie va derula în municipiul Slatina cursul gratuit de formare profesională „baby-sitter”.
Condiţii de eligibilitate:
– minim studii gimnaziale (8 clase);
– angajat cu contract individual de muncă, fără calificare sau cu nivel scăzut de calificare din domeniul medico-social;
– Personal nedidactic sau administrativ, cu atribuţii specifice domeniului medico-social din cadrul structurilor administraţiei publice locale şi sistemul privat (Grădiniţă cu program normal, Grădiniţă cu program prelungit şi grădiniţă care funcţionează împreună cu creşă cu program zilnic, Grădiniţă cu program săptămânal şi grădiniţă care funcţionează împreună cu creşă cu program săptămânal, grădiniţe şi creşe private, unităţi şcolare etc.),
– Personal administrativ şi auxiliar, cu atribuţii specifice domeniului medico-social din cadrul structurilor subordonate Direcţiilor de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (centre de plasament, centre îngrijire persoane vârstnice, centre îngrijire copii etc.),
– Personal administrativ şi auxiliar, cu atribuţii specifice domeniului medico-social din cadrul unităţilor sanitare, publice şi private
– Personal administrativ şi auxiliar, cu atribuţii specifice domeniului medico-social din cadrul asociaţiilor şi fundaţiilor.
Nu sunt eligibili angajaţii din domeniul medico-social care au un nivel de calificare superior nivelului 1 de calificare (inclusiv angajaţi pe posturi din domeniul medico-social ce sunt specifice unui program de formare de nivelul 2, de exemplu infirmieră, mediator sanitar, operator introducere, operare şi validare date, îngrijitor bolnavi la domiciliu etc.)
Nu sunt eligibili angajaţii ce au beneficiat de o altă finanţare din fonduri publice naţionale sau comunitare în calitate de participant, pentru programul de formare profesională “Baby-Sitter.
Nu sunt eligibili angajaţii ce au pregătire superioară (studii superioare).
Nu sunt eligibile persoanele fizice autorizate să desfăşoare activităţi economice în mod independent, întreprinderi familiale şi individuale.

Documente necesare înscrierii:
– Copia actului de identitate
– Copia certificatului de naştere
– Copia certificatului de căsătorie/hotărâre de divorţ (dacă este cazul)
– Copia actului de studii al ultimei şcoli absolvite (diplomă şi foaie matricolă)
– Aviz medical cu specificaţia apt curs
– Adeverinţă de la locul de muncă (care să ateste faptul că persoană este angajată într-o unitate din domeniul medico-social, structurile menţionate la condiţiile de înscriere) în original.
Cursurile sunt gratuite, iar la înmânarea diplomei absolventul primeşte suma de 480 de lei. Cheltuielile de transport şi cazare nu se decontează.
Informaţii suplimentare la:
Simona Capisizu, coordonator local campanii, tel. 0748 23 80 88, email: [email protected]
Marinela Popescu, expert Informare, consiliere şi orientare profesională, tel. 0740 01 11 85, email: [email protected]
Adresa corespondenţă Filiala Olt: Str.Ionaşcu Nr.42, Slatina, cod poştal 230081

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS