17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIes pomi din acoperișul ISJ Dolj

Ies pomi din acoperișul ISJ Dolj

http://www.youtube.com/watch?v=L0uthn7h0zQ

Inspectoratul Școlar Județean Dolj funcționează de șapte ani într-o construcție nouă de pe strada Ion Maiorescu din centrul Craiovei. Clădirea modernă a intrat însă într-un proces rapid de deteriorare. Din stradă se vede cum pe plafonul care acoperă sala de festivități de la penultimul etaj a crescut un pom de câțiva metri, ale cărui rădăcini au crăpat zidăria. Trecătorii mai privesc din când în când la grozăvia de la ultimul nivel al clădiri și se tem că bucăți din zidărie ar putea să se desprindă și să accidenteze persoanele care trec prin zonă. Reprezentanții instituției spun că situația a apărut din cauza infiltrațiilor de la ploi, dar că se iau măsuri.
„Compartimentul tehnic din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj a întocmit un referat în baza situației existente la nivelul acoperișului clădirii. În ultimii trei ani, au apărut infiltrații care au distrus nu numai acoperișul, ci și coșul de la centrala termică. Am văzut și noi că a crescut chiar și un pom. Asigurăm cetățenii că s-au făcut toate demersurile pentru a repara plafonul și a tăia copacul. O firmă se ocupă deja de reparații. Finanțarea este asigurată de Ministerul Educației Naționale. S-a primit un fond de 50.000 de lei“, a declarat Doina Iliuță, contabilul-șef al Inspectoratului Școlar Județean Dolj. Nu este însă singura problemă a construcției. Infiltrațiile nu au afectat doar acoperișul, ci și subsolul construcției.
„Clădirea inspectoratului școlar este construită mai jos decât celelalte imobile din zona aceasta și apele pluviale se strâng aici și afectează foarte mult și subsolul. Noi o să facem demersurile necesare la Ministerul Educației să primim fonduri pentru a face reparații și acolo, să nu fie afectată structura clădirii“, a spus contabilul-șef al instituției.

Birou în toaletă

Problemele create de ploi nu fac altceva decât să sporească neplăcerile întâmpinate încă de la început de angajații instituției. Câmd a fost dată în folosință clădirea, aceștia s-au trezit că toaletele sunt stil vitrină, cu geamuri de sus până jos, putând fi văzuți din stradă. Pentru a evita acest lucru, au acoperit geamurile cu hârtie. Și nu a fost singura modificare făcută. Grupurile sanitare nu numai că se văd din stradă, dar comunică direct cu birourile.
„În zona de lângă geam, dacă stătea cineva pe scaun și întindea un pic mâna de după perete putea să ia hârtia igienică din toaletă. Și nu era asta poate o problemă. Dar venea și mirosul. A fost nevoie să punem câte ceva acolo să astupăm“, a spus unul dintre angajați. Au fost însă și greșeli ce nu s-au mai remediat. Unul din birouri este în toaletă. Cum poate exista o astfel de situație? Simplu. Pe ușă scrie toaletă, iar în interior sunt două grupuri sanitare – unul pentru bărbați altul pentru femei – precum și o ușă pe care scrie Oficiu CCD Dolj, un birou în toată regula cu mese și scaune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS