16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZile de sărbătoare în oraşul lui Nea Mărin

Zile de sărbătoare în oraşul lui Nea Mărin

Muzică populară, spectacole pentru copii, concursuri sportive sunt doar câteva dintre surprizele pregătite pentru băileşteni la cea de-a XIV-a ediţie a zilelor oraşului. Manifestările sunt programate pentru perioada 28-31 august. În prima zi, locuitorii din Băileşti sunt invitaţi, începând cu ora 18.00, la deschiderea oficială a manifestărilor, apoi la un spectacol de teatru ce va avea loc la Casa de Cultură „Amza Pellea“, iar, începând cu ora 19.30, la un concert de muzică de promenadă susţinut de fanfară. Manifestările vor continua vineri cu Cupa Municipiului Băileşti la fotbal (campionat şcolar care va avea loc la Liceul „Mihai Viteazul“), o lansare de carte, un vernisaj de pictură şi grafică.
„Pentru vineri după-amiază, începând cu ora 17.00, am programat Cupa Municipiului Băileşti la tenis de masă şi şah, concursuri ce vor avea loc în Parcul Tineretului, dar şi alte concursuri sportive ce se vor desfăşura în Piaţa Civică. După ora 18.30, băileştenii sunt invitaţi la un spectacol de divertisment prezentat de formaţiile artistice ale Casei de Cultură «Amza Pellea», după care este programat spectacolul folcloric al ansamblurilor artistice de amatori din Balş, Curtişoara, Osica, Băileşti, Rast, Işalniţa, Bulgaria“, a spus Costel Pistriţu, primarul municipiului Băilești.
Şi sâmbătă băileştenii sunt invitaţi la concursuri de cros şi role pentru toate categoriile de vârstă, în Parcul Tineretului. Începând cu ora 10.00, la Sala Sporturilor din localitate este programată Cupa Municipiului Băileşti la handbal masculin, la care este aşteptată ca invitat de onoare şi handbalista Ada Nechita, mândria băileştenilor. Şi copiii au motiv de bucurie, căci începând cu ora 10.30 va avea loc un spectacol de teatru dedicat lor în Parcul Tineretului. Manifestările de sâmbătă vor continua cu vernisajul expoziţiei de pictură Marian Pascu, un concurs de înot la ștrandul Băileşti şi un spectacol de muzică populară susţinut de: Viorica Sandu, Vasile Topîrceanu, Vasilica Dinu, Ionuţ Sidău, Grupul Folcloric „Doruri Muscelene“ condus de Gavril Prunoiu şi Ansamblul „Mladost“ din Montana – Bulgaria.
Ultima zi a sărbătorilor municipiului va debuta cu un spectacol pentru copii. „De la ora 11.00 am programat întâlnirea cu fiii oraşului la Casa Memorială «Amza Pellea», loc în care vom acorda titlurile de cetăţeni de onoare. Am hotărât ca în acest an să oferim aceste titluri handbalistei Georgiana Andreea Ciuciulete, care joacă în liga naţională, şi lui Jean Lazăr, un băileştean stabilit în Germania, care a contribuit de-a lungul anilor cu donaţii semnificative pentru dezvoltarea oraşului“, a adăugat edilului municipiului Băileşti.
În încheierea manifestărilor, în Piaţa Civică, va avea loc un spectacol susţinut de Emanuel Cîrstea, DJ Sava & Raluca, Redivivus & Dana Torop, Oana Radu, Proconsul, dar şi un foc de artificii. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS