17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalIndiferența CAO se trece la pierderi?

Indiferența CAO se trece la pierderi?

\n

În spatele stadionului „Ion Oblemenco“ din Craiova, două conducte de apă sunt sparte de peste un an. Localnicii spun că apa este lăsată să curgă direct la canal, pentru că replica angajaților CAO, chemați să intrevină, a fost că „se trece la pierderi“.

Localnicii din zona stadionului „Ion Oblemenco“ reclamă faptul că aici sunt două conducte ale Companiei de Apă Oltenia (CAO) sparte de aproape un an. Ei fac haz de necaz, spunând că din cauza apei care se revarsă în jurul conductelor s-a făcut „o mică deltă“, pentru că aici a cescut papură, trestie… Ca să nu inunde toată zona din vecinătatea celor două săli de sport, una aparținând Facultății de Sport din Craiova, alta a SCM Craiova, cineva a făcut, în decursul timpului, un șanț, pentru ca apa care țâșnește din conducta spartă să ajungă direct la canal. Prin urmare, mii de metri cubi de apă potabilă au ajuns în canalizarea orașului din nepăsare. „Aici este o conductă spartă de un an. Se vede clar după vegetația care a crescut aici. Este un izvor, în jurul căruia s-a format o mlaștină. Se aude cum curge apa în canal. Au venit cei de la Compania de Apă Oltenia, au făcut ce au făcut pe aici, dar apa tot curge. Când le-am zis, au spus că se bagă la pierderi. În plus, în perioada asta este dezastru cu țânțarii, or fi și broaște, și șerpi. Același lucru este lângă clădirea socială din spatele Sălii Polivalente. Este mlaștină, tot de la o conductă spartă“, explică Mihai Moraru, localnic.
Un angajat al centralei care deservește cele două clădiri are altă variantă. Cert este însă că apa din conducta ce aparține furnizorului de apă al orașului se irosește de mai mult timp. „Eu știu că a fost o conductă stradală, a fost și un hidrant. Nu știu dacă mai deservește pe cineva. A fost cu mult timp în urmă o avarie și au venit cei de la CAO și au anulat acel hidrant și de aici conducta s-a tot spart. Poate că au lovit-o și proprietarii care au închis aici terenul. Nu știu. Noi, de la centrală, am mai lărgit șanțul să se ducă apa la canal, că altfel curgea pe alee și ajungea în centrală. Apa curge de mult, de un an și ceva“, afirmă Sorin Apostol.

Nimeni nu ne-a anunțat, spune CAO

Oamenii spun că și în apropierea clădirii care adăpostește mai multe familii de romi, cea din spatele Sălii Polivalente, se află și cea de-a doua conductă spartă. Aici, apa băltește până în marginea aleii dinspre peluza nord a stadionului „Ion Oblemenco“. Zeci de metri pătrați sunt acoperiți de apă urât mirositoare și mizerie provenită de la locuințele sociale din vecinătate.
Ieri după-amiază, anga­jații Companiei de Apă Oltenia s-au deplasat în această zonă și au constatat că, într-adevăr, este o avarie. „O echipă a CAO s-a deplasat la fața locului și a constatat că aici s-a produs o avarie la o conductă stradală. Din păcate, noi nu am fost informați de localnici despre existența acestei avarii. Am aflat de la redactorii Gazetei de Sud, iar în acel moment angajații noștri au intervenit“, a precizat Mihaela Chirițescu, șef Birou relații cu publicul în cadrul Companiei de Apă Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS