21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalUrmărit prin Interpol, Miclescu se plimbă prin SUA

Urmărit prin Interpol, Miclescu se plimbă prin SUA

\n

Condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare pentru tentativă de omor și urmărit internațional, craioveanul Aramis Miclescu „umple“ internetul cu fotografii și filme din SUA, unde a plecat înainte să fie trimis în judecată.

În seara zilei de 30 septembrie 2007, cartierul Fața Luncii din municipiul Craiova a fost „scena“ unui conflict armat între familiile de romi Miclescu și Poenaru, în urma căruia mai multe persoane au fost rănite. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au precizat că, în acea zi, în jurul orei 18.30, Alin Poenaru împreună cu trei dintre fraţii săi – Cristian, Lucian și Altafin -, dar și cu mai multe rude au plecat cu patru autoturisme către un teren de fotbal. Au pornit pe strada Hanul Roşu și au mers pe strada Drumul Jiului până la intersecţia cu strada Ioan Budai Deleanu, unde au fost aşteptaţi de Armand Ion, Alin Tomescu și Aramis Miclescu, care erau și ei însoțiți de mai multe rude. Aceștia din urmă au blocat strada, iar Alin Poenaru a fost nevoit să oprească Mercedesul pe care îl conducea și în care se aflau cei trei frați ai săi.
Ulterior, unul dintre agresori a spart unul din geamurile mașinii lui Poenaru, care a coborât de la volan. „În apropierea autoturismului, în partea stângă, i-a observat pe învinuiţii Miclescu Aramis, Ion Armand şi Tomescu Alin, având fiecare în mână câte un pistol. Cei trei învinuiţi au tras cu pistoalele în direcţia victimei, producându-i leziuni prin împuşcare, ce au necesitat pentru vindecare 50 de zile de îngrijiri medicale, cu consecinţa punerii în primejdie a vieţii“, au reținut anchetatorii.
În urma încăierării dintre cele două familii de romi au mai fost tăiați cu sabia sau loviți cu bări metalice Ion Miclescu, Lucian Poenaru, Vasilică Ignat și Alin Zătreanu. După scandal, răniții au ajuns la Spitalul de Urgență Craiova, iar Alin Poenaru a fost supus unei intervenţii chirurgicale.
Cercetările în acest dosar au durat până în mai 2010, când Armand Ion, Alin Tomescu și Aramis Miclescu au fost trimiși în judecată în lipsă pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Anchetatorii au reținut că, „din probele administrate pe parcursul urmăririi penale rezultă, fără nici un dubiu, că în ziua  de 30.09.2007, inculpaţii Miclescu Aramis, Ion Armand şi Tomescu Alin, în timp ce se aflau la intersecţia străzilor Drumul Jiului şi Ioan Budai Deleanu de pe raza municipiului Craiova, au tras cu arme neletale în direcţia părţii vătămate Poenaru Alin, provocându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 30 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa“.
Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, înainte de a fi trimiși în judecată cei trei inculpați au plecat din țară.

Condamnați în lipsă pentru tentativă de omor

Pe 9 decembrie 2011, Tribunalul Dolj s-a pronunțat și i-a condamnat pe cei trei inculpați. Dacă Miclescu și Tomescu au fost condamnați la câte șapte ani și șase luni de închisoare, Armand Ion a primit o pedeapsă de opt ani de pușcărie, la care instanța a adăugat o condamnare de doi ani de închisoare din anul 2004.  
Cei trei au formulat apel, care  le-a fost respins în aprilie 2013 de magistrații Curții de Apel Craiova. A urmat recursul, care s-a judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu luna mai 2013.
Pe 30 ianuarie, anul acesta, magistrații bucureșteni au hotărât să respingă recursurile formulate de cei trei inculpați, care au rămas cu pedepsele date de Tribunalul Dolj în decembrie 2011.
După ce au fost condamnați definitiv, inculpații au fost dați în urmărire pentru a fi prinși și încarcerați.

Miclescu pune poze pe facebook din SUA

În timpul judecății, mai exact în anul 2011, Aramis Miclescu a fost citat în SUA, la acel moment
stabilindu-se că locuiește în Anaheim, California. Magistrații Curții de Apel Craiova au reținut că, „prin adresa nr.80-BO-C58 înaintată de Ambasada Statelor Unite – Biroul Ataşatului Legal, s-a precizat că, din informaţiile deţinute, inculpatul Miclescu Aramis are următoarea reşedinţă: 1007 N, Onondaga Avenue, Anaheim, California, 92801-3540, sens în care s-a dispus citarea acestuia prin intermediul Ambasadei României din Washington“.
Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, după ce a fost condamnat definitiv, pe 19 februarie 2014, Aramis Miclescu a fost dat în urmărire internațională. Deși este urmărit prin Interpol, Miclescu nu face un secret din faptul că se află în SUA. Pe pagina sa de facebook, Miclescu pune din Statele Unite fotografii, filme de la chefurile romilor ori diverse maxime. La informațiile personale de pe contul său de facebook, Miclescu indică Miami ca fiind orașul în care domiciliază în prezent. În ultimele luni, Miclescu a pus însă pe internet fotografii care ar fi fost făcute în Atlanta și Birmingham.
Oamenii legii spun că știu că Miclescu este în Statele Unite, însă până în acest moment nu a fost prins.
„Aramis Miclescu, de 34 de ani, a fost dat în urmărire internațională pe 19.02.2014, fiind informat Biroul Național Interpol. IPJ Dolj a comunicat Interpol date și informații referitoare la locația în care se află persoana urmărită, respectiv mai multe localități din SUA. Ofițerii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale colaborează cu colegii din cadrul Interpol în vederea prinderii și extrădării persoanei condamnate“, a precizat pentru GdS Amelia Căprărin din cadrul IPJ Dolj.

Alți doi urmăriți

Polițiștii din cadrul IPJ Dolj mai spun că și ceilalți doi inculpați au fost dați în urmărire internațională, însă nu au oferit informații despre locul în care s-ar putea afla. Oamenii legii au explicat că Armand Ion a fost dat în urmărire internațională pe 7 mai, anul acesta, iar Alin Tomescu pe 9 aprilie. Cei doi condamnați nu apar însă pe lista de persoane urmărite prin Interpol, dar nici pe lista de persoane urmărite, făcută publică de Poliția Română.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS