7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDescinderi la Strehaia într-un dosar de evaziune fiscală

Descinderi la Strehaia într-un dosar de evaziune fiscală

Nouă percheziţii au avut loc, ieri, la Strehaia şi la Baia Mare, fiind vizate mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar cu un prejudiciu de aproximativ 3,3 milioane de euro, printre suspecţi fiind şi Stela Mihai, mătuşa lui Leo de la Strehaia.

Cinci persoane, între care Stela Mihai, autoproclamata preşedintă a romilor din Strehaia şi mătuşa lui Ion Stelică Mihai, cunoscut ca Leo de la Strehaia, fiica şi fiul acesteia, au fost ridicate, ieri, în urma percheziţiilor din Mehedinţi, urmând să fie audiate, fiind suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Nicolae Lohon, de la vila din Strehaia a Stelei Mihai au fost ridicate şi trei autoturisme de lux: BMW X6, BMW X5 şi Audi A4, a căror valoare este de aproximativ 100.000 de euro, dar şi mai multe documente.
„De la domiciliul persoanelor vizate, din localitatea Strehaia au fost ridicate trei autoturisme de lux în valoare de aproximativ 100.000 de euro, documente care atestă tranzacţiile economice ilegale, iar la audieri au fost conduse cinci persoane“, a declarat Lohon.

Prejudiciu de aproximativ 3,3 milioane de euro

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării sunt bănuiţi că, în perioada 2008 – 2013, în calitate de reprezentanţi ai societăţilor comerciale, ar fi dispus înregistrări de tranzacţii comerciale fictive, iar sumele de bani obţinute ar fi fost introduse ulterior în circuitul economic al societăţilor administrate, prejudiciul creat bugetului statului fiind estimat la 3,3 milioane de euro. Cele cinci persoane sunt suspectate că prin intermediul unor firme-fantomă au emis facturi fictive în scopul deducerii TVA şi a impozitului pe profit.
„Au efectuat tranzacţii economice ilegale, achiziţii de bunuri, obţinând sume de bani pe care ulterior, prin conturi bancare, le-au introdus în circuitul economic cu scopul de a le da un caracter de legalitate, prejudiciind astfel bugetul de stat cu 3,3 milioane de euro, prin deducerea TVA şi a impozitului pe profit“, a declarat Nicolae Lohon.
El a precizat că persoanele vizate în acest dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani urmează să fie duse la Parchetul Tribunalului Mehedinţi, care urmează să decidă dacă emite pe numele lor ordonanţe de reţinere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS