17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal21 de percheziții la traficanții de etnobotanice

21 de percheziții la traficanții de etnobotanice

http://www.youtube.com/watch?v=1bnpLp9b0io

Procurorii DIICOT și ofițerii BCCO au descins ieri-dimineață în 21 de locații din Craiova, la o grupare infracțională implicată în traficul de droguri de risc și de etnobotanice. Acestea ar fi fost procurate atât din municipiul Slatina, cât și din străinătate, și vândute pe piața din Craiova. În ultimele 15 luni, două astfel de descinderi au mai avut loc în Craiova.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova au efectuat ieri-dimineață 21 de percheziții domiciliare pe raza municipiului Craiova, la o grupare infracțională organizată, implicată în traficul de droguri de risc și de etnobotanice. Surse apropiate anchetei au explicat că a fost vorba și de descinderi într-o localitate apropiată municipiului Craiova, fără a oferi, însă, mai multe detalii. „Au fost mai multe percheziții în Craiova și în Dolj pentru destructurarea unei grupări implicate în trafic de droguri de risc și substanțe cu efect psihoactiv, adică etnobotanice. Pe lângă Craiova, descinderile au mai fost făcute într-o comună limitrofă“, a explicat sursa amintită.

Droguri din străinătate și din Slatina, pentru Craiova

Una dintre percheziții s-a desfășurat și pe strada Câmpia Islaz din Craiova, la intersecția cu strada Madona Dudu, chiar de la primele ore ale dimineții. Oamenii legii au descins în locuințele unor persoane de etnie romă, iar pe câteva dintre ele le-au ridicat pentru audieri. „Persoanele în cauză urmează să fie prezentate procurorilor de caz din cadrul DIICOT pentru a fi audiate și pentru a se dispune măsurile legale“, a încheiat sursa menționată.
Conform unui comunicat de presă postat pe site-ul DIICOT, există suspiciunea că, de la începutul anului, suspecții au procurat atât de pe raza municipiului Slatina, cât și din străinătate, diferite cantități de droguri de risc, precum și de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive pe care le-au comercializat pe raza municipiului Craiova. În cauză au fost identificate circa 150 de persoane care consumau astfel de substanţe şi care urmează să fie audiate de procurori.
La această acțiune, ofițerii BCCO și procurorii DIICOT au fost sprijiniți de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, dar și de Jandarmeria Română.

Cele mai recente percheziții, în ianuarie 2014 și aprilie 2013

Cea mai recentă percheziție vizând traficul de droguri de risc și etnobotanice a avut loc în luna ianuarie și a vizat atât persoane din Craiova (strada 1848), cât și din Timișoara. Atunci, procurorii DIICOT și ofițeri din cadrul BCCO au ridicat 42 de persoane din ambele orașe, după ce doi lideri ai grupării, însoţiţi și de o tânără în al cărei bagaj au fost descoperite 12 kilograme de droguri de risc, au fost prinşi de poliţişti în luna decembrie 2013 pe Aeroportul Otopeni din Bucureşti. Totodată, în aprilie anul trecut, ofițerii BCCO au descins în locuința unei femei de etnie romă de pe strada Ecaterina Teodoriu din Craiova. Acolo au descoperit peste 500 de ţigarete ce conţineau substanţe cu efecte psihoactive, stabilindu-se atunci că mai mulţi tineri care domiciliau în casa femeii au comercializat în oraș țigaretele respective.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS